Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Nairo QUINTANA

Nairo Quintana er født i 1990 i Colombia og er professionel rytter, som for nylig blev medlem af Arkéa-Samsic-cykelholdet, der er partner med Ekoï  
Filtrer

Nairo Quintana er født i 1990 i Colombia og er professionel rytter, som for nylig blev medlem af Arkéa-Samsic-cykelholdet, der er partner med Ekoï. Nu hvor en ny cykelsæson er begyndt, ser vi tilbage på karrieren for en af holdets ledere. Zoom ind på ham, som de kalder Andes-kondoren: Nairo Quintana.

Hvem er Nairo Quintana?

Colombianeren Nairo Quintana begyndte at cykle i en ung alder. Som barn havde han intet andet valg end at køre på de stejle veje i sit hjemlands højeste by, der ligger på et bjerg i 2.280 meters højde over havets overflade. Han må ride 32 km tur/retur dagligt for at nå sin skole nedenfor.
Den såkaldte Nairoman, der nu er 31 år, er blevet en formidabel klatrer, der er kendt for sine blændende og gentagne løbsoffensiver. Han har 44 sejre til gode i sin 10-årige karriere.
Hans yndlingslegeplads? Etapeløb, hvor han brillerer i grand tours.

Hans favorit terræn?

En første professionelle kontrakt og en lovende start

I 2009 tog Nairo sine første skridt i feltet ved at underskrive en professionel kontrakt med det colombianske hold Boyáca es Para Vivirla. Samme år vandt han Colombia Espoir Time Trial Championships, inden han blev medlem af Colombia Es Pasion Team.
Cykelsportens kommende stjerne fløj til Frankrig i 2010 og vandt to etaper og den samlede sejr i Tour de l'Avenir. En enestående sæson for den unge og ydmyge helt, der har fortjent sin plads i colombianernes hjerter.

Kondors flyvning til Europa

To år efter sin triumf på det gamle kontinent indledte Nairo Quintana et vendepunkt i sin karriere, da han sluttede sig til det spanske Movistar-hold, der dengang var UCI ProTeam.
El Condor landede i Europa og scorede sin første sejr nogensinde på et UCI-kontinentalt kredsløb med sejren i Tour of Murcia. Han vandt også Route du Sud og den første etape af Tour of Spain Ved afslutningen af 2012-sæsonen er Nairo Quintana indbegrebet af fremtiden for cykelsporten på topniveau.

Tour de France-indvielse

I 2013 opnåede Nairo Quintana en bedrift ved at blive den første colombianer i historien til at vinde Tour of the Basque Country og dermed et UCI World Tour-løb.
I lyset af hans strålende præstationer i de seneste to sæsoner har Nairo fortjent sin billet til det 100. Tour de France. Med sin invitation i hånden begav klatreren sig ud på Grande boucle.
Den brede offentlighed opdagede snart denne utrolige rytter, da han sluttede på andenpladsen på podiet i Tour de France 2013, bag den store Christopher Froome! Nairoman er en titan: Han sluger stigninger og asfaltkilometer som en rouleur compresseur. Han tager dermed den hvide trøje som bedste unge rytter og den prikkede trøje som bevis på hans klatreevner.
Det er en indvielse for den sydamerikanske mester.

Sejre og en blomstrende karriere

I 2014 fortsatte han med at stige og tog sin første grand tour-sejr i Giro. Især vandt han den 16. etape af Giro d'Italia solo i stor stil.
Året efter vandt Quintana igen titlen som bedste unge rytter i Tour de France 2015 og tog den samlede sejr i Tirreno-Adriatico.
I 2016-sæsonen føjede sydamerikaneren flere sejre til sin liste af resultater. Som vinder af etapeløbene Tour of Catalonia og Tour of Normandy ifører han sig den berømte røde trøje i Vueltaen og kommer øverst på podiet i det endelige klassement. Og som prikken over i'et kommer Nairo Quintana med i kredsen af etapesejre i de tre store rundrejser takket være sin sejr på 10. etape i Tour of Spain!
Det år sluttede den colombianske stjerne som nummer to på WorldTour-ranglisten og nummer fire på UCI's verdensrangliste.

Nairo Quintana, medleder af Arkea Samsic-holdet

Efter seks sæsoner med Movistar, hvoraf de sidste to var kedelige, har Nairo Quintana til hensigt at give sin karriere et løft ved at slutte sig til den bretonske struktur Arkéa-Samsic i 2020, som er udstyret af Ekoï! Han bliver medleder af holdet sammen med Warren Barguil og Nacer Bouhanni.
Inden for Continental Pro-holdet bliver Condor til Føniks: han genopstår fra asken med 5 succeser ved udgangen af 2020-sæsonen. Colombianeren vandt Tour de la Provence og Tour des Alpes Maritimes et du Var og vandt en etape i hvert af disse to løb. I 2021 modtog Arkéa-Samsic-holdet ikke en invitation til Giro d'Italia. Det var en skuffelse for Nairo, som havde drømt om at vende tilbage til Giroen. Udfordringen for den sydamerikanske helt bliver derfor at vinde Tour de France.
Nairo Quintana fan? Bær Premium 70 briller af dit idol, for at bestille online fra vores hjemmeside!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic