Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilken kost bør en cyklist følge?

For at få en fredfyldt cykeloplevelse er det vigtigt at bevare dit velbefindende, når du er cyklist. cyklistens velvære vedrører flere parametre omkring cykling (ernæring, hydrering, restitution osv.). Ernæring er en integreret del af en cykelrytters træning. Men ved du, hvilken kost en cyklist bør følge?

Hvilken kost bør en cyklist følge?

Når du er cykelrytter, er det vigtigt at have en afbalanceret kost på daglig basis. Måltiderne bør derfor indeholde kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.
Dernæst er det vigtigt at vide, at udøvelse af fysisk aktivitet fører til en stigning i energiforbruget, som cyklisten skal kompensere for ved at spise mere før og under anstrengelsen, men også bagefter for at restituere ordentligt. Men du skal vide, hvornår og hvordan du skal spise. Da cykling er en udholdenhedssport, er det nødvendigt med en kulhydratrig kost, fordi kulhydrater udgør de energireserver, som cyklisten har brug for til at køre.
Før anstrengelsen er det nødvendigt at genopbygge de kulhydratreserver, der er lavest efter natten, ved at spise en fuld morgenmad, men med et lavt glykæmisk indeks (fuldkornsbrød, tørret frugt osv.). Dette måltid bør spises mindst 1 time før et træningspas og mindst 3-4 timer før en konkurrence for at respektere fordøjelsen.
Under fysisk aktivitet bør kroppen tilføres tilstrækkeligt og regelmæssigt glukose for at opretholde blodsukkeret gennem en række sportsernæring (müslibarer, frugtpastaer, energidrikke osv.).
Efter træning bør du ikke forsømme restitutionen og genopbygningen af glykogenreserverne ved at indtage fødevarer med et middelhøjt til højt glykæmisk indeks (pasta, kartofler osv.).

Hvad skal en professionel cykelrytter spise?

En professionel cykelrytter er på en evig jagt efter ydeevne. I denne søgen spiller kost en lige så vigtig rolle som træning. Men ved du hvad en professionel cykelrytters kost består af?
Kost er sammen med hydrering det, der holder musklerne forsynet med energi. Disse energiindtag - dygtigt doseret - er afgørende for den professionelle cykelrytters fysiske indsats, men også for deres restitution. Det skal bemærkes, at en professionel cykelrytter indtager mellem 6.000 og 9.000 kalorier om dagen, dvs. tre til fire gange mere end en stillesiddende person. Derfor skal kosten være meget præcis før, under og efter anstrengelserne. Desuden har kost også en indvirkning på helbredelse og velvære.

Som alle andre skal en professionel cykelrytter nyde godt af en afbalanceret kost for at kompensere for eventuelle mangler, i tilstrækkelige mængder i forhold til den indsats og de kalorier, der forbruges under løbet. For at undgå cravings foretrækkes kulhydrater med et lavt glykæmisk indeks (pasta eller fuldkornsris, havregryn, bælgfrugter osv.) i en afbalanceret kombination med proteiner og lipider.
På den anden side er det hurtige kulhydrater, der foretrækkes, når man først er i sadlen, takket være gels, energibarer og isotoniske drikkevarer, som giver et hurtigt sukkerindtag for at undgå at løbe tør for brændstof.
Ernæring er lige så vigtig i genopretningen, så kroppen ikke trækker på sine reserver og beskadiger proteinstrukturerne i musklerne, hvilket kan resultere i et tab af muskelmasse for en professionel rytter, især i etapeløb som Tour de France. Det er derfor, man kan se ryttere, der laver et måltid hurtigt efter et løb.

Hvornår og hvad du skal spise til et langt cykelløb.

Har du besluttet dig for at udfordre dig selv ved at deltage i et cyklosportiv? Disse løb finder normalt sted over en lang distance, over 100 kilometer. For at forberede dig godt på denne form for indsats skal du vide, at ernæring er lige så vigtigt som træning. Men ved du hvornår og hvad du skal spise til et langt cykelløb?
Før løbet skal du konstituere reserverne fra dagen før ved at spise stivelsesholdige fødevarer i god mængde og om morgenen om morgenen om løbet. Hvis løbet starter meget tidligt, skal du koncentrere dig om måltidet aftenen før og være tilfreds med en morgenmad 1 time før start.
Under løbet skal du forsynes med kulhydrater regelmæssigt for at bevare glykogenreserverne, som gør det muligt at opretholde et normalt blodsukkerniveau under anstrengelserne og forsyne musklerne med energi takket være en varieret kost: du kan især bruge barer og energigels med højt kulhydratindhold. Tænk også på at drikke en 500 ml-dunk pr. løbetime bestående af en isotonisk eller sukkerdoseret drik. Da denne kost er usædvanlig for kroppen, kan den føre til fordøjelsesproblemer: det er nødvendigt at forberede sig på dette under træningen.

Nu hvor du ved alt om den rigtige kost for en cykelrytter, hvad med at finde ud af hvordan du restituerer godt og forebygger ømhed? Men også finde ud af hvordan jeg kan justere mit syn når jeg cykler

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic