Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt om banecykling

Banecykling er en cyklingdisciplin på samme måde som landevejscykling, mountainbikecykling, gravel eller endda cyklecross. Afhængigt af begivenheden kræver det egenskaber som hurtighed, kraft og udholdenhed. Ekoï inviterer dig til at opdage mere om denne utrolige sport. Er du klar til at fordybe dig i hjertet af velodromet?

Hvad er banecykling?

I banecykling er fart alt! Denne imponerende disciplin konkurreres i en indendørs eller udendørs vélodrome. Cyklisterne kører med supersonisk hastighed på en bane med varierende overflader og længder.

Banen er bygget af forskellige materialer og er den eneste i verden, der bruges til cykling

Velodrombaner er normalt 200 m, 300 m eller 333,33 m lange og er konstrueret af træ, asfalt eller beton. Deres særlige kendetegn er hældningen af svingene, der er hævet til 40 grader. Dette bidrager til banecyklingens spektakulære karakter. Takket være dette anlæg bliver atleterne til raketter: den maksimale hastighed på banen kan nå op på 75 km/t!

Den særlige karakter af banecykling

Det kræver selvfølgelig en meget speciel cykel at køre på en bane. De fleste rammer er lavet udelukkende af carbon i ramme og hjul for at give stivhed og lethed.

Radcykelnybegyndere vil uden tvivl blive overrasket over manglen på bremser, gear og frihjul. Det faste tandhjul tvinger banerytterne til at træde i pedalerne uafbrudt og derefter gradvist nedsætte pedalhastigheden for at bremse og stoppe.

Følg cykelevents

Banecykelstævner falder i to brede kategorier og afvikles ofte i et tidskørselsformat.

Sprint-begivenheder:

  • individuel sprint og holdsprint;
  • kilometer for mænd og 500 meter for kvinder;
  • Keirin;
  • de 200 meter.

Udholdenhedsbegivenhederne:

    • Individuel og holdforfølgelse, hvor cyklisterne skal indhente deres modstandere eller opnå den hurtigste tid;
    • pointløbet;

Listen slutter ikke her: der er stadig en række arrangementer, herunder omnium. Det er et individuelt løb, der typisk omfatter seks løbsformer som f.eks. flyvende omgang, forfølgelse og eliminering.

Banecykling ved de olympiske lege

Dette er en historisk olympisk disciplin! Banecykling har været med siden de første Olympiske Lege i den moderne æra og er en af de få sportsgrene, der har været med i kalenderen ved alle Olympiske Lege, undtagen i 1912. Der er fem konkurrencer.

En af de store sportsgrene ved de olympiske lege er banecykling

Men blandt de store konkurrencer på højeste internationale niveau er også World Track Cycling Championships.

Der kan du se, banecykling har ingen hemmeligheder for dig! Hvad med at lære mere om triatlon, en disciplin, der sætter cyklen i fokus?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic