Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt om cykeltriatlonbegivenheden

I triatlon skal du være svømmer, løber... og cykelrytter! Det er rigtigt, cykling er den anden begivenhed i en triatlon, og ikke den mindste: triatleterne tilbringer mest tid i sadlen. Har du planer om at starte med denne tredobbelt sport? Vi tilbyder dig fokus på cykeltriatlondelen, så du kan forberede dig godt og nærme dig disciplinen med ro på D-dagen.

Hvad består cykeleventet af?

Triatlon er en kædet disciplin, der kombinerer tre discipliner, der finder sted i samme rækkefølge: svømning, cykling og løb.

Cyklen kommer derfor på andenpladsen i en triatlonkonkurrence. Det er den længste begivenhed! Deltagerne afslutter svømmedelen og skynder sig derefter til cykelparkeringen for at hente deres cykler, inden de sætter sig i sadlen.

Målet er at nå toppen af bakken

Målet er at tilbagelægge en bestemt distance på kortest mulig tid på et asfaltunderlag (eller kuperet under cross-triatlon). Den rute, som arrangørerne udstikker, kan have form af en ud-og-ryg-rute, en løkke eller en blanding af begge dele.

Med hensyn til banens typologi og dens sværhedsgrad er den hovedsagelig betinget af terrænet. Nogle ruter er således rullende, mens andre med en stor positiv højdeforskel kræver klatreevner.

Med hensyn til turens type og sværhedsgrad afhænger den hovedsagelig af relieffet

Drafting i triatlonløb: tilladt eller ej?

Er du en racercykelentusiast, der er vant til at køre i et peloton? Pas på med at trække! I triatlon er denne praksis i princippet forbudt. Hvorfor er det sådan? Nå, for at forblive i logikken i den individuelle indsats, der gøres alene.

Også kendt som "sheltering drafting", består drafting i at "køre i hjulet" på cyklisten foran dig for at drage fordel af sugefænomenet og for at beskytte dig selv mod vinden. Dette giver en enorm gevinst i kraft og energibesparelser.

Det franske triatlonforbund (FFTRI) forbyder dog udtagelse i de fleste løb. Triatleten skal derfor sikre sig, at han eller hun efterlader en afstand på 7 meter (størrelse XS til M) eller 12 meter (størrelse L til XXL) med cyklen foran sig, ellers risikerer han eller hun en straf. Desuden er den maksimale tid, der er tilladt til at overhale en modstander, 25 sekunder.

Den maksimale tid, der er tilladt til at overhale en modstander, er 25 sekunder

Det er derimod tilladt for konkurrenter at trække i internationale konkurrencer som f.eks. de olympiske lege eller WTS verdensmesterskaberne.

Triatloncykling: hvilke distancer?

Der er flere foruddefinerede distancer i triatlon, uanset om det drejer sig om svømning, cykling eller løb. Ved cykling kan den tilbagelagte distance være op til 190 km! Den bestemmes i henhold til følgende løbsformater:

  • triatlon XS: 10 km;
  • triatlon S: 20 km;
  • triatlon M: 40 km (den olympiske distance);
  • L triatlon: 80 km;
  • Halv Ironman: 90 km;
  • triatlon XL : 120 km ;
  • triatlon XXL eller Ironman : 180 km.

Sådan håndterer du overgange på en cykel;

Transitioner er den 4. disciplin i triatlon. Og cyklen er involveret i de to overgange, der afbryder løbet! Disse etaper spiller en afgørende rolle for det endelige resultat, da uret fortsætter med at løbe under overgangene.

Overgangene er den vigtigste del af løbet

To scenarier er mulige:

  • du lykkes i en hurtig rækkefølge og vinder tid i forhold til dine konkurrenter;
  • og
  • du mister tid under overgangen og falder i den samlede placering.

Det er derfor, at når man begynder på triatlon, er det nødvendigt at arbejde med overgangene på forhånd for at kunne udføre dem korrekt.

I den første overgang mellem svømning og cykling kan du føle dig desorienteret, når du kommer ud af vandet. Find dig selv og løb hen til cykelparkeringen. Mens du er der, kan du åbne din våddragt og tage din hat og dine briller af. Tag derefter hjelm og skjold på, sæt dit startnummer på, og tag din cykel på.

På den anden overgang fra cykel til løb skal du bare tage cyklen og hjelmen på igen og tage dine løbecykler på.

Her er nogle tips til, hvordan du håndterer dine overgange godt og høster værdifulde sekunder:

  • Lær at tage dine sko af og på på cyklen, mens du træder i pedalerne.
  • Sæt dine sko på de automatiske pedaler, før løbet starter. Fastgør dem til cyklen med et elastikbånd for at holde dem i en vandret position, så det er nemt at sætte foden ind.
  • Pedal uden sokker.
  • Øv dig i at stige på og af cyklen mens du løber.

Og det er vigtigt, at du lukker hjelmens kuglehinde, inden du sætter dig på cyklen. Det er ligeledes obligatorisk at forlade cykelparkeringen før du sætter dig i sadlen. Du skal derfor løbe, mens du skubber cyklen til cykelløbets startlinje.

Hvilket cykeludstyr til triatlon?

Den centrale del er naturligvis den tohjulede motorcykel. Du kan vælge mellem en landevejscykel eller en triatloncykel, som ligner meget en tidskørselscykel med et aerodynamisk design.

Det næste skridt er at sørge for, at du har det rigtige udstyr til cyklen

Så har du brug for cykelsko, der er specielt designet til triatlonløb. Hvis du allerede cykler, vil du bemærke, at triatlonskoene adskiller sig en smule fra dem, der bruges til landevejscykling. De har en bredere åbning for hurtig påsætning og har en bagtilflig til fastgørelse til rammen med elastikker. Endelig tilbyder triatlonmodellerne et fastspændingssystem bestående af en enkelt, undertiden dobbelt, velcrorem eller et mikrometrisk spænde.

Det perfekte triatleteroutfit fuldendes af trifunction, hjelm (obligatorisk brug), cykelbriller og handsker.

Uden for konkurrencer er det vigtigt med tøj, der er egnet til træning: en cykeltrøje af åndbart stof, der transporterer fugt væk, og shorts med gamas, så du kan køre komfortabelt i mange timer. Om vinteren kan du bytte dine cykelbukser ud med fleeceforede tights og tage en termojakke på over dit tekniske undertøj og din trøje.

Hvordan du træner til cykelløbet.

Mens opdagelses- og sprintformerne er tilgængelige for begyndere, kræver langdistancetriatlonerne forberedelse! I cykling, som med andre begivenheder, er nøglen til træning at gå progressivt. Det hjælper ikke at brænde uret, bortset fra at det giver ekstra træthed og skader.

Start med at vælge en cykel, der passer og justere periferien korrekt: forgaffel, sædehøjde, sædevinkel... En undersøgelse af kropsholdning kan være interessant for at finde den optimale position på ens mount.

Så skal du ride! Udendørs, men også hjemme på en home-trainer på regnvejrsdage. Kadence, maksimal aerob effekt (MAP), watt, hastighed, styrke, udholdenhed, omdrejninger i omdrejninger, runde pedaler... der er så mange termer, du skal lære at afkode for at gøre fremskridt på din cykel!

Triatloncykelbegivenheden har ikke flere hemmeligheder for dig! Er du klar til at sætte på tallerkenen? Hvis det er tilfældet, foreslår vi, at du også lærer om svømning og løb, så du kan deltage i din første triatlon med selvtillid.

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic