Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt om freeride mountainbiking

Hvis du er nybegynder og gerne vil vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbiking, så er du kommet til det rette sted. I dag giver vi dig et kig på freeride mountainbiking.

Hvad er freeride mountainbiking?

Som navnet antyder, betyder freeride at man kan køre frit. Dette ord, der stammer fra skiverdenen, kan faktisk omfatte flere definitioner, hvilket betyder, at begrebet stadig er ret uklart selv i dag.

For nogle er freeride mountainbiking simpelthen en sindstilstand, hvor det handler om at køre frit, som man vil, uden at der er regler. Hvis vi bruger denne betydning, kan disciplinen derfor praktiseres hvor som helst, hvor vi vil, ved hjælp af landskabet omkring os (by, skov, bjerg osv.). Det betragtes således som en multipurpose mountainbike praksis, der omfatter flere discipliner såsom touring og downhill og er således tæt på enduro.

For andre har freeride en ekstrem konnotation med søgen efter en stærk adrenalin. I dette tilfælde kan vi tale om ekstrem freeride, hvor rytteren er på søgning efter stærke fornemmelser ved at tage stejle skråninger, farlige passager (såsom nogle gange smalle stier på siden af en klippe).
Denne udvikling af disciplinen har således ført til skabelsen af specifikke begivenheder som Red Bull Rampage, der finder sted i USA, hvor deltagerne - håndplukkede - skal løbe ned ad en kløft efter at have tracket deres eget spor med armenes kraft i dagene forud for begivenheden.

Hvilket udstyr skal man bruge til freeride mountainbikecykling?

Som med enhver mountainbike-disciplin, hvor rytterne skal køre ned ad bakke, kræver freeride en specifik mountainbike, dvs. en all-suspension med teleskopsæde og udstyret med skivebremser for at sikre bedre bremsning og bredere dæk for at få bedre greb. Freeride-mountainbikes ligner meget enduro-mountainbikes, så du kan klare nedkørslerne, mens du kører overalt.

Med hensyn til udstyr skal du planlægge at beskytte dig selv med en hel hjelm, briller eller maske, lange handsker, rygbeskyttelse, knæ- og albuebeskyttere.

Nu hvor du ved alt om freeride mountainbike, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike-discipliner som downhill, marathon downhill, enduro mountainbike, allmountain mountainbike, cross-country, cross-country marathon, mountain bike touring, four cross, dual slalom, dirt mountainbike, street mountainbike, mountain bike trial eller slopestyle ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic