Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt om triatlon

Ønsker du at dyrke en sport, der er anderledes end den almindelige? Vælg triatlon! Denne alsidige udendørs sport tilbyder dig en sekvens af tre begivenheder: en svømmedel, en cykeldisciplin og en løbedel. Fokuser på denne fascinerende aktivitet, som alle kan lave, og gør den til din næste sportslige udfordring!

Triatlon: definition af denne tredobbelt sport

Kender du nogen, du kender, som dyrker triatlon? Det er ikke overraskende: selv om det kommer direkte fra USA, er denne spændende aktivitet i fuld gang i Frankrig!

Det er ikke de eneste

Men så, hvad er triatlon? Det er faktisk en tre-i-en-sport. I triatlon svømmer du, træder i pedaler og løber! Dette kaldes en kædet disciplin, da begivenhederne følger hinanden efter hinanden. Overgangen fra en sport til en anden, som også er tidsbestemt, kaldes "overgang."

Udøvere kaldes triatleter eller triatleter.

Hvad er rækkefølgen af de tre triatlonaktiviteter?

Der er én gylden regel: De forskellige triatlonbegivenheder finder altid sted i samme rækkefølge, nemlig svømning, cykling og løb.

Den første svømmekonkurrence foregår i åbent vand, oftest i en sø eller i havet. Deltagerne kører derefter på deres cykler, inden de løber over målstregen.

Der er også en

svømmebegivenhed

Der er en 4. disciplin, som er en integreret del af triatlon: overgange. Triatleten skal nemlig skynde sig, når han kommer op af vandet, tager sin cykel op, stiller den ned igen og tager løbeskoene på. Ellers risikerer han eller hun at miste dyrebare minutter med det resultat, at placeringen vil falde.

Det er derfor vigtigt, at triatleten har det godt

Hvad er distancerne i en triatlon?

Du skal vide, at triatlon foregår både over korte og lange, ja, endog meget lange distancer. Det vil derfor glæde både dem, der elsker sprint og eksplosivitet, og de langdistanceløbere, der er glade for udholdenhed.

Triatlonløb er en fantastisk måde at få mest muligt ud af et løb på

Løbsformaterne i kortdistancetriatlon:

    • triatlon XS (opdagelsesdistance);
    • triatlon S (sprintdistance);

Løbsformaterne i langdistancetriatlon:

      • L triatlon;
      • triatlon XL;
      • Ironman 70.3 triatlon;
      • triatlon XXL eller Ironman;

Med kun 400 m svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb er XS-formatet ideelt for begyndere, der ønsker at opdage denne disciplin. I modsætning hertil kræver de berømte Ironman-konkurrencer flittig træning og omfattende træning for at gennemføre 3,8 km svømning, 180 km cykeltur og 42,195 km maraton.

Selvfølgelig giver de mellemlange distancer dig mulighed for at gå i dit eget tempo, lidt efter lidt. Du kan vælge mellem kort eller lang distance!

Hvorfor triatlon?

Triatlon er en meget komplet sport med mange fordele! Det er rigtigt, for de tre discipliner fremmer arbejdet med forskellige muskelgrupper og kræver udholdenhed og åndedræt. De mange forskellige træningspas bryder rutinen og sikrer, at du aldrig keder dig. I sadlen, på banen eller i svømmehallen er der altid spænding at hente!

Triatlon er også en aktivitet, der udøves udendørs og som man deler. Det er den perfekte sport til at nyde naturen med venner!

Dertil kommer, at det kan være en stor udfordring at deltage i en triatlon, en udfordring til at overgå sig selv og få selvtillid.

Triatlon er desuden en blandet sport, der er tilgængelig for alle: de yngste og de ældste! Alle vælger det løbsformat, der passer dem, og træner på deres niveau. Det er muligt at begynde at træne fra 6 års alderen, i klubber og konkurrencer. Afstandene tilpasses naturligvis efter børnenes alder.

Hvordan du kan udstyre dig til triatlon.

Hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i eventyret med den tredobbelte indsats, skal du udstyre dig selv i overensstemmelse hermed. Som du kan forestille dig, kræver det at kombinere tre så forskellige sportsgrene som svømning, cykling og løb et særligt udstyr, der opfylder triatlonens krav.

Triatlon er en sport, der kræver meget udstyr

Husk, at dette udstyr repræsenterer et vist budget. Du dyrker tre sportsgrene, ikke kun én: logisk nok har du brug for udstyr, der er specifikt til hver disciplin. Men du vil ikke nødvendigvis bruge det samme udstyr til træning og til konkurrence. Hvorfor ikke? Af den simple grund, at når man øver sig, kæder man ikke nødvendigvis aktiviteter sammen.

Her er de vigtigste elementer i triatlonudstyr:

  • vejcykel eller triatloncykel;
  • triatlon cykelsko og et komplet cykeltøj (shorts, trøje, hjelm, handsker, briller);
  • teknisk løbetøj og et par løbesko;
  • Badetøj, badehætte og svømmebriller;
  • det specifikke udstyr til træning i poolen (pull buoy, pads, finner, elastik).

Dertil kommer det nødvendige udstyr til deltagelse i konkurrencer:

    • Den trifunktion: Den er det centrale element i triatleterens garderobe og fungerer som svømmedragt, et par shorts med let søm og en løbedragt.
    • Neoprendragten: Afhængigt af vandtemperaturen er det nogle gange obligatorisk at svømme med en triatlondragt. Ud over at beskytte dig mod kulde forbedrer den også din opdrift.
    • Selvlåsende speed snørebånd for at gøre overgange lettere.
    • En overgangstaske til opbevaring af alle dine ting i cykelparkeringen.

Hvilke konkurrencer i triatlon?

Triatlon er repræsenteret på højeste internationale niveau. Den tilknyttede disciplin er på det olympiske program. Det er på et M-løb, at triatleterne konkurrerer ved de olympiske lege. Det er derfor, at dette format har fået tilnavnet "Olympisk distance"

Hvert år konkurrerer eliten inden for kortdistancetriatlon i World Triathlon Series (WTS), som er verdensmesterskaberne, der kombinerer flere konkurrencer i S- eller M-format. Vinderen af World Triathlon Series kåres efter en stor finale.

Langdistancetriatleter konkurrerer derimod i L, XL eller XXL-format. Disse omfatter de imponerende og berømte Ironman-løb og halv-Ironman (Ironman 70.3), såsom Ironman de Nice eller Vichy i Frankrig. Ironman World Championships samler de bedste langdistancetriatleter i USA på Kona-banen: Hawaii Ironman er en sand myte i triatlonhistorien, en drøm, en indvielse!

Triatlons supplerende discipliner

Det franske triatlonforbund (FFTRI) samler andre discipliner, der ligger tæt op ad triatlon, og som er lige så krævende, dynamiske og spændende:

      • Paratriatlon for at give alle mulighed for at deltage i denne fantastiske sport, også handicappede.
      • Cross-triatlon: Cykel- og løbekredsene køres i terræn (mountainbike- og trailløb).
      • Sneetriatlon: Tag til bjergene, hvor svømning erstatter langrend.
      • Duathlon: to sportsgrene i tre discipliner med, i rækkefølge, løb, cykling og igen løb.
      • Akvatlon: som triatlon, men uden cykeldelen!
      • Cykle og løbe: en parkonkurrence, hvor partnerne løber og træder i pedalerne og bytter cykler efter behag.
      • Swim bike: en nyere disciplin, hvor atleterne svømmer, før de sætter sig i sadlen.
      • Swim run: en bane, hvor der skiftes mellem svømme- og løbeafsnit, hvor svømmeudstyr er tilladt (puder, trækbøjer osv.).

Så, er du klar til at rocke triatlon?

Hvad med at opdage banecykling, en anden atypisk disciplin?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic