Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du dine hjul til racercykler?

På en racercykel er det første punkt til forbedring ofte hjulene. Men der er meget at vælge imellem, så her er en hurtig guide til at forstå, hvordan du vælger dine cykelhjul uden at gå galt i byen, baseret på nogle få vigtige kriterier.

Hvorfor skal du skifte hjul på din cykel?

De hjul, der monteres på en ny cykel, er ofte meget enkle og tunge. Så når du ønsker at opgradere din cykel, skal du ændre dem for at forbedre din cykels vægt og ydeevne betydeligt.

Hvilke hjul til hvilken praksis?

Afhængigt af, om du cykler som fritidscykel eller konkurrencecykel, vil dit valg ikke være den samme type hjul. Det samme gælder, alt efter om du træner i et meget fladt, kuperet eller bjergrigt område, har du ikke brug for den samme type hjul:

  • træner du på veje med lav hældning, kan du vælge hjul med høje fælge (over 50 mm), men pas på sidevinden, som kan blæse dig af vejen.
  • Hvis dit træningsområde er kuperet, skal du vælge aerodynamiske hjul, dvs. med fælge med mellemprofil (mellem 30 og 50 mm).
  • Hvis du kører i bjergene, skal du foretrække hjul med lave fælge (mindre end 30 mm) og med få eger for at øge vægten og aflaste dig lidt i stigningerne.

Hvis du er konkurrencedeltager, kan du have brug for at investere i flere hjulprofiler afhængigt af de løb, du plejer at deltage i, for at kunne klare alle situationer.

Hvis din praksis er mere fritidsorienteret end vægtøgning, er det, du vil være på udkig efter, alsidighed til at klare alle geografiske situationer og robusthed.

Valg af hjul på baggrund af bremsesystemet

Afhængigt af det bremsesystem (skivebremser eller fælgbremser), der er monteret på din cykel, kan du ikke købe de samme hjul. Det skyldes, at hjulene ikke er kompatible med begge bremsesystemer.

Da de fleste nye cykler nu har skivebremser, bliver hjul med plads til bremseklodser mere og mere sjældne, især når du ønsker at vælge high-end hjul.
Du skal også være opmærksom på, at hjul med skivebremser er tungere end andre. Så du skal tage højde for dette, når du foretager dit køb.

Hvilke dæk du skal vælge til dine hjul

Når du vælger dit hjulsæt, skal du også overveje, hvilken type dæk du vil montere på det.
Faktisk kan hjul ikke acceptere både tubular, tubeless og boylings, selv om mange hjulmodeller med betegnelsen tubeless ready nu er kompatible med både tubular- og tubeless-dæk.

Aluminiumsfælge eller carbonfælge?

Valget mellem aluminiumsfælge eller carbonfælge afhænger af din praksis... men også af dit budget. Carbonfælge er faktisk lettere, men først og fremmest meget dyrere end aluminiumsfælge.

Aluminium hjul fås på indgangs- og mellemklassemodeller. Carbonfælge er generelt forbeholdt high-end modeller.

Hvis du har en erfaren eller konkurrencedygtig cykelprofil, vil du ved at investere i carbonhjul opnå vægtbesparelser og præstationsgevinster gennem øget reaktionsevne.

Hvis du er på udkig efter et par allroundhjul eller til en mere fritidsorienteret træning, vil det være mere konsekvent at vælge aluminiumshjul.

Hvor meget skal du budgettere for et hjulsæt?

Prisen på et hjulsæt til landevejscykler varierer fra 200 € til over 3000 €. Der er et bredt udvalg, materialerne skifter, og disse forskellige hjul er ikke til samme brug.

For mindre end 600 £ kan du finde alsidige aluminiumsfælge, som allerede er lettere end dem, der oprindeligt blev monteret på en ny cykel.

For at begynde at spare betydeligt på vægten på din cykel og komme under 1.500 gram pr. par skal du regne med mindst mellem 500 og 1.000 €. Inden for disse priser vil du kunne begynde at finde de første modeller af carbonhjul.

Over 1.000 € har du adgang til et stort udvalg af carbonhjul, især med aerodynamiske eller meget lette profiler, der er designet til bjergområder.

Takket være denne guide har du nu alle elementer i hånden til at skifte dine landevejscykelhjul. Det eneste, der er tilbage, er at vælge dem, der passer bedst til din cykelprofil.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic