Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60%

Hvordan fastgør jeg en nummerplade til en cykelholder?

Du skal til at købe eller har lige købt en cykelholder. Efter at have set hvordan man monterer en cykelholder på en bil, har du måske indset, at afhængigt af den model cykelholder, du vælger, er det nødvendigt at fastgøre en nummerplade til cykelholderen for at overholde færdselsloven.

Hvorfor fastgøre en nummerplade på en cykelholder?

Der er i Code de la Route fastsat, at nummerpladen samt køretøjets signallys altid skal være synlige, og det under alle omstændigheder.
Hvis dit valg af cykelholder derfor er en hatchback- eller hitchball-cykelholder, der skjuler nummerplade- og signallyset, skal du derfor investere i et ekstra nummerplade- og signalsæt. Det er naturligvis ikke tilladt at tilføje et kort med dit registreringsnummer i henhold til loven. For at den er gyldig, skal den absolut være godkendt og have samme størrelse som den, der er monteret bag på køretøjet. Ellers kan denne overtrædelse af færdselsloven føre til en bøde på 135 € i henhold til artikel R. 317-8 i færdselsloven.
Hvis du har valgt en model af cykelholder, der monteres i bagagerummet eller på bilens tagbøjler, opstår problemet ikke.

Sådan fastgør du en nummerplade til en cykelholder.

Nogle cykelstativmodeller (og især cykelstativer med platformsophæng) er udstyret med en base, der kan rumme denne nummerplade. Dette er den nemmeste måde at tilføje en nummerplade på, da du kun skal fastgøre den med nitter, på samme måde som du kan fastgøre en nummerplade til et køretøj. Desuden er disse cykelstativer allerede udstyret med trafiklys. Det eneste, du skal gøre, er at tilslutte den til bilens stikkontakt for at få strøm til den. Hvis din cykelholder ikke har en sådan anordning, skal du købe en nummerpladeholder, som også omfatter de forskellige trafiklys, som du skal tilslutte til den elektriske stikkontakt under dit køretøj for at tilslutte pladen til din bil og forsyne den med strøm. Kontroller altid, at trafiklysene fungerer, før du kører.

Ved du nu alt om lovgivningen om signalering ved brug af en cykelholder og udstyret med en ekstra nummerplade til at fastgøre til din cykelholder? Nu skal du bare sætte dine cykler på cykelholderen og udforske nye horisonter. Hav en god tur!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic