Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er dual slalom?

Hvis du er nybegynder i cykling og ønsker at vide mere om de forskellige mountainbike-discipliner, er du kommet til det rette sted. I dag præsenterer vi dig for dual slalom.

Hvad er dobbeltslalom?

Dualslalom i mountainbike er på en måde forfædrene til fire cross. Det er en gammel mountainbike-disciplin, der var med i Mountain Bike World Cup i 2000 og 2001, før den blev erstattet af Four Cross. Denne mountainbike-konkurrence kører efter samme princip som parallel slalom-konkurrencen i alpint skiløb, en disciplin, der blev introduceret ved VM i skiløb i 2021.

Dualslalom består af en tidskørsel, hvor to mountainbikere konkurrerer på to parallelle baner med ens udformning. Banen, der går ned ad bakke, er meget kort: løbet varer faktisk mindre end et minut. Banerne har små forhindringer: skrå sving, skrænter, skred, hop osv. for at gøre nedkørslen mere teknisk. Det er en hurtig og spektakulær begivenhed at se på, og der er altid en masse spænding.

Dobbelt slalom konkurreres efter princippet om et knockout race. Hver runde mellem to kørere består af to løb: Ved afslutningen af det første løb skifter konkurrenterne bane. Den kører, der kvalificerer sig til næste runde, er den, der opnår den bedste tid i de to løb sammenlagt.

Dobbelt slalomkonkurrencer

Selv om den er forsvundet fra MTB World Cup, er dual slalom stadig en meget populær disciplin, især i USA, hvor der stadig er mange konkurrencer.

Dual slalom mountainbike kan især findes på Crankworx World Tour, en international mountainbike-konkurrence sponsoreret af RedBull, der afholdes i flere omgange rundt om i verden og omfatter flere arrangementer i forskellige discipliner som downhill, dual slalom, pumptrack, slopestyle osv.

Denne begivenhed, der har fundet sted siden 2004, er blevet en af de vigtigste begivenheder dedikeret til mountainbike eller mountainbike, og den kroner multidisciplinære atleter, der for at kunne indkassere den præmie, der er reserveret til den samlede vinder, skal kunne brillere i de forskellige begivenheder.
Denne konkurrence betragtes på nogle måder som World Extreme MTB Championships eller MTB X Games (en international ekstremsportskonkurrence i så forskellige discipliner som skiløb, motocross, skateboarding, BMX osv. afhængigt af sæsonen).

I Frankrig er der stadig nogle få arrangementer tilbage, såsom Kenny Dual Slalom, der afholdes i august i Orcières-Merlette, Mordoride, der finder sted i Pyrenæerne-Orientales, eller Dual Slalom du Schlumpf i Dolleren i Alsace, som er åbne for alle.

Hvad er prislisten for dual slalom?

I dual slalom kommer de fleste deltagere fra DH- eller enduro-verdenen.

I herrerne vandt Wade Bootes den første udgave i 2000 for Australien, mens amerikaneren Brian Lopes vandt den sidste udgave af VM i 2001 foran franskmanden Cedric Gracia.
I VM dominerede USA rekorden med fire vindere i fire udgaver fra 1998 til 2001, herunder tre guldmedaljer til Brian Lopes og den fjerde til Eric Carter i 1999.

I kategorien kvinder var det franskmanden Anne-Caroline Chausson (flere medaljevindere i downhill, downhill maraton og BMX), der vandt begge udgaver af verdensmesterskaberne i 2000 og 2001.
I World Cup'en vandt Australien de to første udgaver i 1998 og 1999 takket være deres atlet Katrina Miller. Franskmanden Anne-Caroline Chausson vandt i 2000, og amerikaneren Leigh Donovan vandt den sidste udgave i 2001.

Hvordan man træner dobbeltslalom

I Frankrig er der flere permanente dobbeltslalombaner, som du især kan finde i cykelparker som Les Gets (en del af Domaine des Portes du Soleil, der omfatter 12 feriesteder), Les 2 Alpes, Tignes, Courchevel eller Orcières-Merlette.

Da disciplinen kan føre til mange fald, er det obligatorisk at bære specifikt beskyttelsesudstyr.
For at beskytte dit hoved i tilfælde af et fald er det vigtigt at bære en fuldhjelm til mountainbike-cykler. For at beskytte dine hænder skal du have lange handsker på for at beskytte dine hænder. Du skal bruge en maske for at beskytte dine øjne. Og for at beskytte resten af kroppen skal du bruge rygbeskyttelse samt knæ- og albuebeskyttere, ligesom når du kører downhill.

Nu hvor du ved alt om dual slalom, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike-discipliner som downhill, marathon downhill, enduro mountainbike, all mountainbike, cross-country, cross-country-marathon, freeride, mountainbiking, four cross, dirt mountainbiking, street mountainbiking, trials mountainbiking eller slopestyle?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic