Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Kalenderen for landevejscykling

Efter at have opdaget de forskellige cykelløbskonkurrencer er det tid til at kigge på kalenderen for landevejscykelløb, så du ikke går glip af vigtige konkurrencer. Her er den ultimative guide til alt, hvad du behøver at vide om de 33 løb på programmet i UCI World Tour-kategorien.

UAE Tour (De Forenede Arabiske Emirater)

Den UAE Tour er det første World Tour-løb på cykelkalenderen og afholdes i De Forenede Arabiske Emirater. etapeløbet blev etableret i 2019 og er resultatet af en fusion mellem Tour of Dubai og Abu Dhabi.
Caleb Ewan (Lotto-Soudal) vandt pointklassementet der i 2020.

Het Nieuwsblad Circuit (Belgien)

Circuit Het Nieuwsblad er et Endagscykelløb, der afholdes i de flamske Ardenner. Den indeholder brostensstrækninger og bruger den tidligere finale i Flandern Rundt.
Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) har vundet denne begivenhed to gange (2006, 2008).

Strade Bianche (Italien)

Løbet Strade Bianche er et endagsløb, der blev oprettet i 2007 og kom med i World Tour-kalenderen i 2017. Det er berømt for sine hvide grusveje.
Philippe Gilbert føjede dette løb til sin præmieliste i 2011.

Paris - Nice (Frankrig)

Paris-Nice, også kendt som Race to the Sun, er sæsonens første World Tour-løb i Frankrig og faktisk i Europa. Ligesom Tour de France arrangeres det af ASO (Amaury Sport Organisation).
Nairo Quintana vandt den syvende etape i 2020-udgaven for sit nye Arkéa-Samsic-hold, mens Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) har vundet bjergklassementet tre gange (2015, 2018, 2019).

Tirreno - Adriatico (Italien)

Tirreno-Adriatico har fået tilnavnet "De to haves løb" og finder sted samtidig med Paris-Nice i Italien. Det anses for at være en ideel forberedelse til Milano-San Remo.
Nairo Quintana vandt dette løb i 2017.

Milan - San Remo (Italien)

Milan - San Remo, der har fået tilnavnet Primavera, er sæsonens første klassiske løb og betragtes som det længste løb på den professionelle kalender. Det er et af de fem monumenter for cykling.
John Degenkolb (Lotto-Soudal) vandt denne begivenhed i 2015.

OxyClean Classic Brugge - La Panne (Belgien)

Det Classic Brugge - La Panne er et endagscykelløb, der afholdes i Belgien. Indtil 2017 var det et etapeløb. Den blev tilføjet World Tour-kalenderen i 2019.
Elia Viviani vandt begivenheden i 2018. Philippe Gilbert vandt den også i 2017, i det gamle format.

E3 Saxo Bank Classic (Belgien)

Den E3 Saxo Bank Classic, også kendt som E3 Grand Prix, er et endagscykelløb, der afholdes i Belgien og er en af de Flanders Classics. Den blev oprettet i 1958 og kom med i World Tour-kalenderen i 2012.

Rundrejse i Catalonien (Spanien)

Tour of Catalonia er det fjerde ældste etapeløb i cykelløb. Det finder sted i et meget bjergrigt område og er derfor populært blandt klatrere.
Nairo Quintana vandt løbet i 2016. Domenico Pozzovivo (Qhubeka Assos) blev nummer tre i 2015.

Gent - Wevelgem (Belgien)

Gand - Wevelgem er et endagscykelløb og er en del af Flanders klassikere. Løbet består af koblede strækninger og låner delvist ruten fra Flandern Rundt.
John Degenkolb vandt løbet i 2014.

A Travers la Flandre (Belgien)

A Travers la Flandre er et endagscykelløb, der kom med i World Tour-kalenderen i 2017 og normalt markerer starten på Flemish Week, som omfatter E3 Grand Prix, Gent-Wevelgem og Flandern Rundt. Faktisk låner den flere brostensstrækninger fra Tour of Flandern.

Rundrejse i Flandern (Belgien)

Den Flandern Rundt (også kaldet De Ronde) er et endagscykelløb, der blev oprettet i 1919, og som er en af de to store stenede klassikere i foråret sammen med Paris-Roubaix. Det er et af de fem monumenter for cykling.
Philippe Gilbert føjede denne klassiker til sin liste over bedrifter i 2017.

Rundrejse i Baskerlandet (Spanien)

Den Tour of the Basque Country er et etapeløb, der finder sted i det stejle terræn i Baskerlandet. Det er kendt for sine stejle stigninger.
Nairo Quintana vandt løbet i 2013. Sergio Henao har vundet pointklassementet der to gange (2013 og 2016).

Paris - Roubaix (Frankrig)

Paris - Roubaix er et af de ældste cykelløb i verden. Det franske løb, der har fået tilnavnet Nordens Helvede, byder på mange brostensstrækninger, herunder Trouée d'Arenberg og Carrefour de l'Arbre. Denne Flandriske klassiker er et af de fem monumenter for cykling.
Philippe Gilbert skrev sit navn på listen over vindere i 2019, mens John Degenkolb vandt den i 2015.

Amstel Gold Race (Holland)

Det Amstel Gold Race, som er den første af sæsonens Ardennerklassikere, er et endagscykelløb, der blev oprettet i 1966 og finder sted i Holland. Den fungerer normalt som overgang for ryttere mellem Flandern- og Ardennerklassikerne.
Philippe Gilbert har vundet den fire gange (2010, 2011, 2014, 2017).

Flèche Wallonne (Belgien)

Flèche Wallonne er sæsonens anden Ardenner-klassiker, og målet ligger på toppen af den mytiske Mur de Huy, en meget stejl stigning med passager på 22%, som generelt favoriserer puncher-profiler.
Philippe Gilbert vandt Flèche Wallonne i 2011.

Liège - Bastogne - Liège (Belgien)

Liège-Bastogne-Liège har fået tilnavnet "doyenne", fordi det er et af de ældste cykelløb, der stadig eksisterer. Dette 250 kilometer lange løb er helt sikkert den mest berømte og krævende af Ardennerklassikerne. Det er et af de fem monumenter for cykling.
Philippe Gilbert vandt denne begivenhed i 2011.

Tour de Romandie (Schweiz)

Den Tour de Romandie er et etapeløb, der har været afholdt i Schweiz siden 1947.
Løbet blev vundet i 2016 af Nairo Quintana. Thomas De Gendt vandt pointklassementet og bjergklassementet der i 2018.

Giro d'Italia (Italien)

Giro d'Italia eller Tour of Italy er den første af de tre grand tours, der finder sted i cykelsæsonen. Dens rute fører rytterne gennem hele Italien. Tre ryttere (Alfredo Binda, Fausto Coppi og Eddy Merckx) har rekorden i løbet, som blev oprettet i 1909, med fem sejre hver. Den samlede leder bærer en rosa trøje under løbet.
Nairo Quintana vandt her i 2014. Hvad angår Nacer Bouhanni, vandt han pointklassementet og tre etaper i 2014. Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) vandt også pointklassementet i 2015 og 2016.

Critérium du Dauphiné (Frankrig)

Critérium du Dauphiné er et etapeløb, der afholdes i Frankrig, i Alperne. Løbet blev oprettet i 1947 og finder sted et par uger før Tour de France og anses for at være et ideelt springbræt til sidstnævnte, idet det især giver klatrere mange pas til at måle sig selv inden det store løb.
Guillaume Martin (Cofidis) blev samlet nummer tre i 2020.

Tour de Suisse (Schweiz)

Den Tour de Suisse er et etapeløb, der afholdes i Schweiz. Løbet blev oprettet i 1933 og betragtes også som en forberedelse til Tour de France. Den består af etaper i høje bjerge samt en individuel tidskørsel.
Warren Barguil (Team Arkéa Samsic) blev samlet nummer tre i 2016, ligesom Nairo Quintana blev det i 2018.

Tour de France (Frankrig)

Tour de France, også kendt som Grande Boucle, er et tre ugers etapeløb, der finder sted i juli over hele Frankrig og blev første gang afholdt i 1903. Løbet er meget populært og bliver sendt i 190 lande. Løbet er en af de tre grand tours og arrangeres af ASO. Den samlede leder bærer en gul trøje under løbet.
Caleb Ewan (Lotto-Soudal) har vundet fem etaper i Tour de France.
Warren Barguil (Team Arkéa Samsic) vandt klassementet for den bedste klatrer samt to etaper i 2017-udgaven.
Nairo Quintana har været på podiet tre gange (2013, 2015, 2016) og har vundet klassementet som bedste unge rytter to gange (2013, 2015).

Clasica San Sebastian (Spanien)

Clasica San Sebastian er et spansk endagscykelløb, der normalt afholdes i weekenden efter Tour de France. Den blev oprettet i 1981 og anses for at være en klassiker for klatrere på grund af sin profil.
Philippe Gilbert vandt denne begivenhed i 2011.

Tour de Pologne (Polen)

Tour de Pologne er et cykelløb, der afholdes om sommeren. Den blev etableret i 1928, men blev først åbnet for professionelle ryttere i 1993. Løbet kom med i World Tour-kalenderen i 2005.
Tim Wellens (Lotto-Soudal) vandt løbet i 2016.

EuroEyes Cyclassics Hamburg (Tyskland)

Det EuroEyes Cyclassics er et endagscykelløb, der afholdes i Tyskland. Det blev etableret i 1996 og finder sted hvert år i august i Hamburg. De fleste af de bedste sprintere står på præmielisten.
Elia Viviani (Cofidis) har vundet tre gange (2017, 2018, 2019). Caleb Ewan vandt den i 2016, efter at Nacer Bouhanni var faldet fra.

Bretagne Classic (Frankrig)

Bretagne Classic, tidligere kendt som Grand Prix de Plouay, er et endagscykelløb. Det er sæsonens sidste World Tour-løb i Frankrig.
Elia Viviani vandt dette løb i 2017.

Vuelta Espana (Spanien)

Vuelta Espana eller Tour of Spain er den sidste af de tre store cykelløb i sæsonen. Dens rute fører rytterne rundt i hele Spanien. Roberto Heras er rekordindehaver i denne begivenhed, der blev skabt i 1935, med fire sejre. Den samlede leder bærer en rød trøje under løbet.
Fabio Aru (Qhubeka Assos) vandt løbet i 2015, mens Nairo Quintana vandt det i 2016.
Guillaume Martin (Cofidis) blev bedste klatrer i 2020, mens Thomas De Gendt vandt dette klassement i 2018.

BinckBank Tour (Belgien / Holland)

Den BinckBank Tour, tidligere kendt som Eneco Tour, er et cykelløb på etaper, der finder sted mellem Belgien og Holland.
Tim Wellens (Lotto-Soudal) har vundet to gange i dette løb (2014, 2015) og har været på podiet yderligere tre gange i de efterfølgende år.

Grand Prix Cycliste de Québec (Canada)

Grand Prix Cycliste de Québec er en af de klassikere ved sæsonafslutningen og afholdes i Canada. Den blev oprettet i 2010 og kom med i World Tour-kalenderen i den følgende sæson.
Philippe Gilbert vandt den i den anden udgave i 2011.

Grand Prix Cycliste de Montréal (Canada)

Grand Prix Cycliste de Montréal, som finder sted to dage før Grand Prix Cycliste de Québec, er en af sæsonens afsluttende klassikere og afholdes også i Canada. Den blev oprettet i 2010 og blev en del af World Tour-kalenderen i den følgende sæson.
Tim Wellens vandt denne begivenhed i 2015. Jesus Herrada (Cofidis) blev nummer to der i 2017.

Eschborn-Frankfurt (Tyskland)

Grand Prix de Francfort (også kendt som Eschborn-Frankfurt) er et endagscykelløb i Tyskland, som blev afholdt i 1962. Den kom med i World Tour-kalenderen i 2017.
John Degenkolb vandt den i 2011.

Rundrejse i Lombardiet (Italien)

Den Tour of Lombardy, der har fået tilnavnet Dead Leaves Classic, er et endagscykelløb, der har været afholdt i Italien siden 1905. Det er det sidste klassiske løb i cykelsæsonen på World Tour-kalenderen og er et af de fem monumenter for cykling.
Philippe Gilbert vandt dette løb to gange i 2009 og 2010.

Rundrejse i Guangxi (Kina)

Den Tour of Guangxi er et cykelløb på etape, der afholdes i Kina. Det har været en del af World Tour-kalenderen siden starten og erstatter dermed Tour of Beijing, som stoppede i 2014.
Tim Wellens (Lotto-Soudal) vandt den første udgave af dette løb i 2017.

Nu er du opdateret på World Tour-løbskalenderen, og det eneste, der er tilbage at gøre, er at heppe på dine yndlingsryttere og -hold foran dit tv eller ved vejkanten.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic