Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

En ekstrem triatlon: Ironman 70.3

Den yngre bror til den mytiske Ironman, Ironman 70.3, åbner mulighederne for nybegyndere inden for langdistancetriatleter! Men hvad består dette triatlonformat egentlig af? Hvor mange kilometer skal du tilbagelægge? Hvilke løb Ironman-løb findes der i Frankrig og i verden? Ekoï giver dig et overblik over den berømte Ironman 70.3-konkurrence for at besvare alle dine spørgsmål. Lad os komme af sted!

Hvad er Ironman 70.3?

Ironman 70.3 er en langdistancetriatlon, der ligger midtvejs mellem M- og L-løbene. I modsætning til disse formater afholdes Ironman 70.3-konkurrencerne under Ironman-brandet, der ejes af World triathlon corporation (WTC).

Det er en forkortet version af Ironman: idéen var at udvikle et mere overkommeligt løb for triatleter, der ønsker at bevæge sig til længere distancer.

Historisk set hed triatlon "Half Ironman" ved starten i 2001, men fik sit nuværende navn i 2005, da Ironman 70.3-serien blev lanceret.

Dette format er vokset betydeligt i popularitet i årenes løb: ikke mindre end 120 konkurrencer er planlagt for sæsonen 2021-2022!

Jernman 70.3 triatlon: hvilke distancer?

Hvad er den samlede distance på en Ironman 70.3? Svaret ligger i navnet på løbet! Lad os løfte sløret for dette mystiske og fantastiske navn... Tallet 70.3 betyder 70,3 miles, hvilket er halvdelen af distancen for en hel Ironman (140,6 miles). Så enkelt er det!"

Fra da af er det eneste, du skal gøre, at dividere distancerne for hver enkelt Ironman-begivenhed med to for at få distancerne for Ironman 70.3. Det betyder, at du skal gennemføre 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb (halvmaraton), inden du krydser målstregen.

Jonman 70.3 er en tredobbelt indsats

En tredobbelt indsats over en samlet distance på 113 km!

Mens de førende løber denne krævende konkurrence på mindre end 4 timer, er det vigtigt, at alle deltagere gennemfører den inden en foruddefineret tidsfrist. Generelt svinger denne tidsgrænse mellem 7 og 8 timer.

Hvor afholdes Ironman 70.3 World Championship?

Ironman 70.3 har haft sit World Championship siden 2006! Indtil 2010 var det i USA, at de bedste langdistancetriatleter kæmpede om titlen. Efter dette år organiseres verdenerne i staten Nevada og eksporteres derefter internationalt. 2019-udgaven blev endda afholdt i Frankrig på den franske riviera.

I 2021, tilbage til rødderne! Begivenheden vil blive afholdt den 17. september i hans hjemland, i St George, Utah.

Den nuværende verdensmester er den norske triatlet Gustav Iden, som vandt i Nice med en tid på 3 t 52 min 35 s foran Alistair Brownlee og Rodolphe Von Berg.

På kvindesiden var det den fænomenale Daniela Ryf, en schweizisk triatlet, der tog sin tredje titel i træk (sin femte) på Promenade des Anglais! Hun slog konkurrenterne Holly Lawrence og Imogen Simmonds med en præstation på 4:23:3.

Hvem har verdensrekorden i Ironman 70.3?

Den britiske Holly Lawrence har verdensrekorden for kvinder på en halv ironman-distance. En sand bedrift på 3 t 52 min 51 s, som hun vil give sig selv i 2019 under Ironman 70.3 Bahrain!"

Men blandt mændene går den bedste tid nogensinde i dette format til norske Kristian Blummenfelt. En præstation, der også blev opnået ved Ironman 70.3 Bahrain (2019) efter en indsats på 3 timer og 25 minutter og 21 sekunder.

Sådan deltager du i en halv ironman i Frankrig.

Drømmer du om at løbe en Ironman 70.3? Godt nyt, der er fire franske konkurrencer under denne betegnelse:

  • Ironman 70.3 i Nice, et must;
  • Ironman 70.3 i Aix-en-Provence, mellem maleriske landsbyer, bjerge og skove;
  • Jonman 70.3 i Vichy, som blev rost af de tre gange om året;
  • Den Ironman 70.3 Sables-d'Olonne Vendée, som er triatleternes favoritbegivenhed.

Amatører og fagfolk har ret til at deltage.

Hvad er de bedste Ironman 70.3-løb?

Mens hvert Ironman 70.3-løb har sin egen unikke charme, er nogle af dem mere mindeværdige på grund af deres rige landskab.

Disse Ironman 70.3-løb vil helt sikkert blænde dig:

  • Ironman 70.3 Sydney, det typiske australske postkort;
  • Ironman 70.3 South Africa, i hjertet af den pragtfulde Eastern Cape-provins;
  • Ironman 70.3 Coeur d'Alene i USA, som tiltrækker triatleter på jagt efter tid;
  • Ironman 70.3 Taupo, et showcase af New Zealands naturlige vidundere;

Pas på, du får garanteret stjerner i øjnene!

Her er du nu uvidende om Ironman 70.3-formatet. Hvad med at lære mere om den fuldstændige Nice Ironman eller Vichy Ironman?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic