Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60%

Tretten kvinder, der har præget kvindecyklingens historie

Kender du de førende personer inden for kvindecykling? Mange kvinder har gennem årtier vakt beundring ved at forsøge at sætte deres præg på en verden, der er forbeholdt mænd. Disse modige og dristige pionerer banede vejen for kvindecykling og fødslen af store kvindecykelkonkurrencer. Fokuser på disse kvinder fra i går og i dag, som har skrevet historie!

Hélène Dutrieu, den menneskelige pil

Hélène Dutrieu, der blev født i 1877 og døde i 1961, begyndte at cykle som 14-årig i sin bror Eugène Dutreiés fodspor. Denne cykelentusiast deltog i de første kvindeløb på Tournai velodrome i 1895, hvor hun knuste timerekorden på banen.

To år senere, i 1897, vandt belgieren verdensmesterskabet i hastighed, der blev afholdt i Oostende. Fra da af fik hun tilnavnet Menneskepilen og gentog sin bedrift det følgende år.

I 1898 vandt hun det europæiske Grand Prix og 12-dagesløbet i London. Derefter optrådte hun med en række spektakulære akrobatiske shows på cykel, men også på motorcykel og i en bil. Hélène Dutrieu, der også var en fremtrædende flyver, blev tildelt Æreslegionen i 1913.

Annie Londonderry, eventyreren

Mens Hélène Dutrieu udmærkede sig på banen i 1895, foretog feministen Annie Cohen Kopchovsky en helt anden rejse over Atlanten året før.

Denne modige amerikaner er ingen ringere end den første kvinde, der gennemførte en cykeltur rundt om jorden. Hun vil bevise, at kvinder er lige så dygtige, dristige og fortjener det samme som mænd. Vundet væddemål: Annie Londonderry, opkaldt efter det firma, der sponsorerer hende, gennemfører sin dumme episke tur på omkring 15.000 km på femten måneder!

Tillie Anderson, den dygtige cykelrytter

Tillie Anderson er svensk-amerikansk og født i 1875 og har skrevet sit navn ind i cykelsportens historie. I løbet af sin karriere siges denne glødende cykelforkæmper at være vinder af 123 løb ud af de 130 løb, hun deltog i.

Tillie Anderson var en stor cykelrytter, og en meget succesfuld en af slagsen

Hun var dygtig til både bane og landevej og blev udvalgt til verdens bedste cykelrytter af League of American Wheelmen. Hun var dengang 20 år gammel.

35 år efter sin død i 1965 blev Tillie Anderson optaget i United States Bicycling Hall of Fame.

Alfonsina Strada, Giro-rytteren

Af dags dato er Alfonsina Strada den eneste kvinde i verden, der har deltaget i en af de tre grand tours, der kun er forbeholdt mænd!

Hendes fødsel går tilbage til 1891. Den italienske racerkører begyndte at cykle i en meget tidlig alder, først på sin fars cykel og derefter på sin egen. Denne tapre sportskvinde vandt alle titler i de kvindekonkurrencer, som hun red i. Hun afsluttede endda omkring 30 løb foran mandlige cykelryttere!

Kvinden var den første kvinde, der vandt titlen

Har hun holdt kvindernes timerekord i 1911 og deltog derefter to gange i den prestigefyldte klassiker Tour of Lombardy, en af de fem monumenter.

Hendes mest bemærkelsesværdige præstation, som markerer hendes indtræden i kvindecyklismens pantheon, er uden tvivl hendes officielle deltagelse i Giro i 1924. Heltinden Alfonsina Strada sluttede sig til mændenes felt og skabte en overraskelse ved at gennemføre de 3.610 km af det berømte etapeløb.

Jeannie Longo, plattenkvinden

Jeannie Longo er en symbolsk figur i fransk kvindecykling og har præget hele generationer. Den tidligere skiløber, der oprindeligt er fra Annecy, er ganske enkelt den mest succesfulde løber af alle franske atleter!

Den olympiske mester fra 1996 har vundet ikke mindre end 59 franske mesterskaber og 13 verdensmesterskaber. Hun har også vundet Tour de France for kvinder tre gange.

Hendes resultater er imponerende

Hendes resultater er lige så imponerende som hendes sportslige levetid. Når hun fejrer sin 62-års fødselsdag i 2020, fortsætter den utrolige Jeannie Longo sin karriere ved at give sig selv en ny titel, nemlig Paca-mester i individuel tidskørsel.

Hun er også den første kvinde, der har vundet Tour de France

Jeannie Longo er en rigtig legende!

Marianne Martin, kæmperen

Denne store dame gav offentligheden en ægte demonstration af mod og udholdenhed i 1984. Samme år sejrede Marianne Martin i det første Tour de France for kvinder, der blev afviklet på 18 etaper.

En ekstraordinær bedrift, når man tænker på, at den amerikanske cykelrytter, der dengang var 27 år gammel, først fik kendskab til sin blodmangel et par måneder før løbet.

Beryl Burton, den britiske mester

Beryl Burton blev født i 1937 og var en pioner inden for cykling i Storbritannien. Hun deltog i ikke færre end 122 nationale mesterskaber på landevej og bane i løbet af sin 29-årige karriere. Damen på cyklen tog førstepladsen 73 gange!

Hvis Beryl Burton satte sit præg på britisk cykelhistorie, så brillerede hun også internationalt. Specialisten i individuel forfølgelse udmærkede sig i denne disciplin med 12 medaljer ved VM på bane, herunder 5 guldmedaljer. Hun blev også verdensmester på landevej to gange i 1960 og 1967.

Men blandt sine mange bedrifter var hun den første kvinde, der vandt en verdensmestertitel på bane

Et af hendes uovertrufne resultater var verdensrekorden i 12-timersløb for mænd, som hun vandt i 1967 ved at køre en distance på 277,25 miles, eller 443,6 km.

Anne-Caroline Chausson, dronningen af nedkørslen

Den franske kvinde, der er født i 1977, er ingen anden end den største downhillkører i historien! Hun er oprindeligt fra Dijon og blev fransk mester, europamester og verdensmester i BMX i sin alderskategori: hun var kun 15 år gammel på det tidspunkt.

Så vendte hun sin opmærksomhed mod downhill racing

Så gik hun over til mountainbike, hvor hun dominerede disciplinen med 13 verdensmesterskabstitler! I 2007 satte mountainbikeren sig tilbage på sin BMX med ét mål for øje: at vinde en medalje ved OL i Beijing. Året efter gik hendes drøm i opfyldelse: rytteren blev kronet med den første olympiske titel nogensinde i BMX.

Anne Caroline Chausson har været med i Mountain Bike Hall of Fame siden 2009.

Annemiek van Vleuten, på højeste niveau

Af nuværende tidspunkt er Annemiek van Vleuten professionel rytter på Movistar-holdet og brillerer i det internationale kvindepeloton.

Den hollandske cykelrytter, der blev født i 1982, kan prale af mange succeser, fra klassikere til de mest berømte etapeløb. Annemiek van Vleuten er to gange vinder af kvindernes udgave af Giro d'Italia i 2018 og 2019, og hun har også vundet Flandern Rundt og Women's Route de France.

Hun er også verdensmester i landevejsløb (2019) og tidskørsel (2017 og 2018) og har nationale titler i begge discipliner. I 2020 vinder hun guld ved de olympiske lege i tidskørsel!

Hun er også verdensmester i landevejsløb (2019) og tidskørsel (2017 og 2018) og har nationale titler i begge discipliner

Pauline Ferrand-Prévot, den alsidige cykelrytter

Den 29-årige franske kvinde er ikke en slat. Hun tørster efter eventyr og sport og dyrker både vejcykling, cykelcross og Mountainbike.

Pauline Ferrand-Prévot er en regulær vinder! Hendes multidisciplinære track record omfatter 27 guldmedaljer ved de franske mesterskaber og en verdensmesterskabskroning i landevejsløb (2014), den første, som en fransk kvinde har opnået siden 1995, hvor Jeannie Longo blev kronet. Pauline har vundet verdensmesterskaber i mountainbike mixed stafet, mountainbike maraton, crosscountry og cyklecross.

Siden 2021 har Pauline været medlem af det franske hold

Siden 2021 har Pauline kørt i farverne for Team Absolute Absalon BMC.

Du kender nu nogle af de store navne inden for kvindecykling! Hvad med at få mere at vide om Women's International Grand Loop eller World Road Cycling Championship? Ved du, at det er den første cykelløbskonkurrence for kvinder?

De bedste tilbud

# EKOI
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic