Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er downhill mountainbiking?

Hvis du er nybegynder og gerne vil vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbiking, så er du kommet til det rette sted. I dag giver vi dig et indblik i disciplinen downhill mountainbike.

Hvornår blev downhill mountainbiking skabt?

De første downhill mountainbikes dukkede op i USA i midten af 1970'erne, hvor de første downhill mountainbike-arrangementer fandt sted.
Men de første verdensmesterskaber i disciplinen stammer først fra 1990. Den første udgave, som blev arrangeret af UCI (International Cycling Union), blev afholdt i USA, i Colorado.

Hvad er downhill mountainbiking?

Downhill, også kendt som DH (for Downhill), er en tidskørsel af ca. 2-5 minutters varighed, hvor en mountainbikerytter skal køre en nedkørsel på en bane bestående af forskellige tekniske passager (hop, bump, rødder, klipper, overhæng osv.).) og hurtigere passager, hvor mountainbikere nogle gange kan nå op på 80 kilometer i timen.
Generelt praktiseres downhill mountainbike i bjergene, hvor mountainbikere benytter sig af skilifterne til at komme op på toppen, før de begynder deres nedkørsel.

Hvilket udstyr til downhill mountainbiking?

Downhill mountainbiking kræver ikke kun en cykel, men også udstyr, der passer til disciplinen. Det er obligatorisk for mountainbikere at have en hel hjelm, en maske eller briller, men også rygbeskyttelse, knæbeskyttere, albuebeskyttere og lange handsker for at beskytte sig selv i tilfælde af et fald.

Prislisten

Siden oprettelsen af verdensmesterskaberne i 1990 kan det siges, at franske mountainbikere dominerer konkurrencen. I mændenes nedkørsel har Nicolas Vouilloz egenhændigt vundet 7 af de 17 guldmedaljer, som franskmændene har vundet (eksklusive hans 3 guldmedaljer i juniorkategorien). Senest har Loïc Bruni - en stadig aktiv pilot - allerede vundet 4 guldmedaljer.

På kvindesiden er Anne-Caroline Chausson, en BMX-afhopper, dronning af disciplinen med 9 guldmedaljer opnået mellem 1996 og 2005 (uden at medregne hendes 3 guldmedaljer opnået i juniorerne). I alt har de franske kvinder 15 guldmedaljer fra verdensmesterskaberne i nedkørsel.

Nu er verdensmesterskaberne overstået, og det er tid til en ny æra

Når du nu ikke kender til downhill mountainbike, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike-discipliner som marathon downhill, freeride mountainbike, enduro mountainbike, all-mountain mountainbike, cross-country, cross-country marathon, mountain bike touring, four cross, dual slalom, dirt mountainbike, street mountainbike, mountain bike trial eller slopestyle ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic