Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er triatlon? Afkodning

Har du nogensinde hørt om Ironman, men ved ikke rigtig hvad triatlon er? De involverede sportsgrene, udstyr, overgange, konkurrencer... Lad os få et overblik over denne fantastiske disciplin!

Hvad er triatlon?

Som navnet antyder, er triatlon en kædet disciplin, der kombinerer tre sportsgrene: svømning, cykling og løb. triatlon-arrangementerne følger altid efter hinanden i den rækkefølge, uden at uret stoppes. Det betyder, at der i det endelige resultat tages hensyn til overgangstiderne mellem de forskellige metoder. Det er derfor nødvendigt at være effektiv og hurtig under begivenheden, men også under ændringerne.

Triatlon er en sport, der er lige så imponerende som krævende, og som opstod i USA i 1970'erne. Siden oprettelsen af det franske triatlonforbund (F.F.TRI.) i 1989 er disciplinen blevet mere og mere populær i Frankrig. Dens legendariske og ualmindelige side har forført mange triatleter!

Det er let at forstå hvorfor: ud over at overgå sig selv, har atleten tre typer af sportsudøvelse. En tredobbelt indsats for en række forskellige fornemmelser på sadlen, på banen eller i svømmehallen!

Hvad er distancerne i triatlon?

For at vide alt om triatlon skal man se på de tilbagelagte distancer. Forløbet af begivenhederne finder sted i flere forskellige formater. Distancerne varierer også fra sportsgren til sportsgren: cykling dækker de fleste af løbets kilometer, efterfulgt af løb og derefter svømning. I klassifikationen skelnes der mellem kortdistance og langdistance triatlon.

Korte formater:

Lange formater: I langdistancetriatlon er der også den berømte Ironman og half-ironman, den "lettere" version. Hvert år kæmper tusindvis af deltagere for at krydse målstregen i slutningen af en XXL-distance, der afsluttes med et maraton. Et vanvid for nogle, en sand myte for triatleten!Mange af de såkaldte langdistanceløb finder sted i majestætiske omgivelser: Alpsman, Ventouxman, Natureman, Embrunman... Der er så mange landskaber, der er værdige til denne overmenneskelige indsats.Der arrangeres kortere konkurrencer for unge i forhold til deres alder fra 6 år. Der er også arrangementer, der er afledt af triatlon: cross triatlon, sne triatlon, akvatlon, duatlon, swimrun, cykel og løb osv.Hvem kan dyrke triatlon?Alle sammen! Triatlon er for alle, der ønsker at opdage denne forbundne disciplin. Du kan være sikker på, at du ikke behøver at gennemføre en Ironman for at være triatlet!De fleste triatleter er trænet i sportenDe fleste nybegyndere triatleter tester først de korte formater, før de gradvist går over til længere distancer... eller ikke. Selv om de fleste drømmer om at slutte sig til fællesskabet af Ironman-finisher, har triatlon på kortdistance også sine tilhængere. Uanset om du træner lejlighedsvis eller er medlem af en klub, om du er en fritids- eller konkurrenceatlet, hvilket som helst! Det er også en sport, der udøves på hold med stafetmesterskaber.Det smukke ved triatlon er, at det er en sport, der udøves på holdSkønheden ved triatlon ligger i krydset mellem tre komplementære discipliner, som du skal lære at mestre. Muligheden for en ny udfordring for svømmere, cyklister eller erfarne trailere som Laurent Jalabert, tidligere cykelrytter, der er blevet verdensmester i Ironman 70.3 i sin kategori! For dem, der stræber efter at præstere, vil specifik træning, god indsatsstyring og et sind af stål give dig mulighed for at flytte dine grænser og nå nye højder.Hvilket udstyr til triatleten?Hvem siger triatlon, siger tredobbelt udstyr! For at udøve disciplinen under gode forhold skal triatleten udstyre sig selv til hver enkelt sport:- I svømning har du brug for det grundlæggende: badetøj, hat og svømmebriller. Medbring træningsudstyr som f.eks. finner, puder, pull-buoy og elastik.- - Til svømning skal du bruge det grundlæggende: badedragt, hat og svømmebriller

- For cykling har du naturligvis brug for en racercykel eller mountainbike til cross triatlon. Desuden er det vigtigt med cykelhjelm, briller, handsker, punkteringssæt, cykeltrøje, cykelshorts, specielle triatlonsko, vandflaske og snacks.

- For cykling skal du bruge en landevejscykel eller en mountainbike til cross triatlon

- Ved løb, teknisk tøj med effektiv svedtransportering og løbe- eller trailsko.

I forbindelse med din første triatlonkonkurrence er der et par ekstra ting, du skal overveje, begyndende med triatletens signaturudstyr: trifunktionen. Et unikt sæt til alle begivenheder. Ja, husk: hvert sekund tæller! For at spare tid, når du skifter tøj, kan du købe en overgangstaske eller organisere dine ting metodisk.

En anden investering, som du skal forudse for at deltage i en konkurrence: triatlondragten. Reglerne fastsætter, at det er obligatorisk, når vandtemperaturen er 16 °C eller mindre og forbudt over 23 °C.

Det er samtidig vigtigt at sikre sig, at man har det rigtige udstyr

Venter ikke længere med at udforske denne fantastiske disciplin, og frem for alt må du ikke glemme at have det sjovt. Triatlon rimer på lidenskab!

BESTSELLER LIGE NU

NationCykling Løb
XS (Discovery) 400 m 10 km 2,5 km
S (Sprint) 750 m 20 km 5 km
M (olympisk distance) 1,5 km 40 km 10 km
NationCykling Løb
L 3 km 80 km 30 km
XL 4 km 120 km 30 km
XXL 3,8 km 180 km 42,195 km

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic