Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilken cykel skal jeg vælge til grus?

Synonymt med rejse, frihed og eventyr er gravelfænomenet ved at blive stadig mere populært i Frankrig og Europa. Har du lyst til at give dig i kast med det, men ved ikke, hvilken cykel du skal vælge til grus? Hvis alsidighed er et krav, findes der alle slags gruscykler. Hvad er deres særlige kendetegn? Hvilke kriterier skal du bruge til at vælge? Se vores vigtigste tips til at vælge den gruscykel, der opfylder dine forventninger.

Mere end en disciplin, en filosofi

Ret fra det amerikanske kontinent er gravel en ikke så ny disciplin, som har flere og flere tilhængere i Frankrig. Fra sit navn, der betyder "grus" på fransk, indbyder grus til at udvikle sig på terræn af alle slags: veje, spor, stier, stier, stier...

Så meget mere end endnu en cykeldisciplin er gravel først og fremmest et udtryk for en rigtig sindstilstand: at tage på eventyr for at slukke en uudtømmelig tørst efter opdagelser. At forlade hovedvejene for at tage sideveje, nytte af at køre anderledes i hjertet af naturen, føle sig fri og levende... det er det, som grusånden handler om!

Gravelcyklen, en alsidig cykel

Når vi taler om grus, henviser vi lige så meget til disciplinen som til gruscyklen. Det er rigtigt, for producenterne har udviklet hybrid cykler, der er perfekt egnet til denne praksis.

Resultatet af en genial blanding mellem mountainbike, racercykel, cyclo-cross og VTC er gravelcyklen beregnet til alle ønsker om sportslig brug, til vandreture eller i bymiljøet. Den er ideel til lange ture og vil appellere til både cykelturister og cykelryttere samt mountainbikere og landevejscyklister. Det er en cykel, der bringer folk sammen, en cykel til at rejse, opdage og drømme!"

Som du sikkert har forstået, er gravelcyklen først og fremmest en cykel, der er skabt til eventyr. Dens alsidighed giver uendelige muligheder: det er op til dig at definere dens grænser!

Karakteristika for en gruscykel

Gravelcyklen har et særligt design, der gør det muligt at køre på både veje og stier. Det er interessant at kende disse detaljer for at kunne vælge din gruscykel korrekt.

En del elementer er således blevet redesignet med vægt på komfort og alsidighed.

Rammen: På en gravelbike er geometrien komfortabel og giver en hævet position og et blødt sæde. Der er et skråt stel, hvilket betyder et kort, skråt toprør, kombineret med et højt hovedrør, så du kan køre på alle typer terræn. Længere kædetræer, tynde siddetræer, 27,2 mm sadelrør, forstærket forgaffel, deformerede rør... så mange forbedringer til en lang og komfortabel tur.

Hjul og dæk: Hjul, fælge og dæk på gravelcykler er også blevet tilpasset for at optimere stødabsorberingen og kompensere for den manglende affjedring foran. De mest almindelige hjuldiametre er 700C og 650B. Generelt er grusdæk kendetegnet ved deres bredde og tilstedeværelsen af lette dæk med dæk med pigge.

Bremser: Gruscykler har skivebremser, ligesom mountainbikes.

Drivlinen: for det meste kompakt eller semi-kompakt type med universalgear.

Styret ligner styret på en landevejscykel og har en udadvendt form, der gør det lettere at gribe og køre.

Kriterier for valg af gruscykel

Nu, hvor du kender de særlige kendetegn ved gruscykler, er det tid til at se på kriterierne for at vælge en gruscykel. Der er ikke én gruscykel, men dusinvis! Det vigtige er at vælge en model, der passer til både din praksis og din pengepung.

Rammen, i overensstemmelse med din praksis

Dette er den første funktion, der skal bestemmes. I virkeligheden skal du selv vælge materialet til din fremtidige grusramme. Du har tre muligheder:

  • Stålrammen: ideel til lejlighedsvise ryttere på skrøbeligt terræn, den kombinerer styrke og komfort;
  • Aluminiumsrammen: den er mindre tung end stål og tilbyder et kompromis mellem fritids- og sportsbrug med et godt pris-kvalitetsforhold;
  • Carbonrammen: Den er nervøs og let og er beregnet til sportsbrug og er det dyreste alternativ.

Er du en vejcyklist og vil du gerne ud på stier til tider, mens du planlægger at køre mest på asfalt? En gravelcykel i carbon er det bedste bud på en god fornemmelse.

Er du en veteran og ønsker at lægge din mountainbike væk for at få mere sjov og lethed på stigningerne? Vælg en gravelcykel i stål eller aluminium.

Du er i humør til en god tur

Har du lyst til at tage på vandretur på din cykel? En gruscykel i aluminium vil være den perfekte rejsekammerat.

Det eneste, du har brug for, er en stålcykel

Dækkene, afhængigt af terrænet

Har du fundet ud af, hvilken ramme du har brug for? Tillykke med det! Lad os nu gå videre til dækkene.

Du skal vide, at dæk spiller en afgørende rolle i grus. Det er din tilgang til grus, og hvordan du ønsker at bruge det, der afgør valget af model. Det er rigtigt, du vil ikke udstyre din cykel på samme måde, uanset om du træder på asfalt, bølgende skovveje eller stejle stier.

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at finde den perfekte løsning.

Der er generelt et ret bredt snit på grusdæk, som varierer fra 25 til 55 mm, med en standard på 35-40 mm. Hvilken størrelse dæk skal du vælge? Dette varierer afhængigt af, hvor meget asfalteret vej du planlægger at køre:

  • de smallere dæk er velegnede til udflugter med mange asfalterede strækninger;
  • De bredere dæk, over 40 mm, er mest beregnet til offroad-brug.

Sørg i alle tilfælde for at kontrollere den tilgængelige frihøjde på din ramme for at få plads til ensartede sektioner.

Dækdækslet afhænger også af terrænet:

  • Dæk med ribber: Stolperne giver mere trækkraft og godt greb på glatte og støvede stier. På den anden side skal du være opmærksom på, at de bliver hurtigere slidt, når du træder i pedalerne på vejen.
  • Glatte dæk: modeller med et glat midterprofil er velegnede til asfalt og hårdt underlag i god stand.

Husk, at nøgleordet i grus er alsidighed. Du finder derfor en lang række dæk på markedet, der ligger midt imellem tandede og glatte profiler. Nok til at finde det perfekte par til din praksis!

En sidste anbefaling: foretrækker dæk monteret i tubeless for at reducere risikoen for punkteringer, som er særligt almindelige på grus.

Størrelse, afhængigt af din kropstype

Selv om det er vigtigt at tænke på rammen og hjulene på din gravelcykel, skal du først og fremmest vælge en cykel, der passer til dig. Dette er absolut nødvendigt, med risiko for at opleve den prøvelse, når man først sidder i sadlen. En dårlig stilling på cyklen vil nemlig føre til ubehag og smerte, ja, endda til skader.

For at vælge en gravelcykel i din størrelse skal du måle følgende to parametre: indvendige benhøjde og armlængde.

Prisen, afhængigt af dit budget

Din pengepung vil naturligvis også diktere dit valg af cykel. Der kommer flere og flere gruscykler til i takt med, at sporten bliver mere og mere populær. Der er nu et bredt udvalg til alle priser!

Gruscyklistens udstyr

Gravel er også en tøjstil i sin egen ret. Graveludstyr omfatter et komfortabelt tøj, der hverken er for løst eller for stramt, en kasket og en hjelm.

Du kender alle nøglerne til at vælge din gruscykel, så god fornøjelse med at søge!

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic