Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilket tøj skal jeg vælge til landevejscykling?

Du har lige købt din racercykel og spekulerer nu på, hvilket tøj du skal købe til racercykling? Her er en hurtig oversigt over det must-have cykeltøj til landevejscykling, så du kan sammensætte det ideale cykeloutfit fra top til tå uden at glemme noget.

Overskriften

Den første vigtige del af et cykeltøj er hjelmen. Selv om hjelme kun er obligatoriske for børn op til 12 år, anbefaler vi dig på det kraftigste at tage en på, så snart du sætter dig på cyklen. Den kan meget vel redde dit liv i tilfælde af et fald.
Under din hjelm kan du, afhængigt af årstiden, bære en hue eller en bandana om sommeren for at beskytte dig mod sol og insekter eller en termisk hue om vinteren for at holde dit hoved køligt.
Som supplement kan du også bruge en bandana eller en halsvarmer for at forhindre luft i at komme ind gennem kraven, når temperaturen falder.

Overkroppen

Når det gælder overkroppen, er det vigtigste element i sammensætningen af et cykeltøj cykeltrøje, som findes i tre versioner afhængigt af sæsonen: langærmet, kortærmet eller ærmeløs. På alle tre versioner finder du lommer på bagsiden af trøjen til opbevaring af dine personlige ejendele (nøgler, papirer, mobiltelefon, mad osv.).
Til landevejscykling - og i modsætning til mountainbike - bæres cykeltrøjen tæt til kroppen for at fremme aerodynamikken.
Cykeltrøjer er designet i åndbare materialer for at sikre hurtig afledning af sved og holde cyklisten tør under turen.
Både kortærmede og ærmeløse modeller er fremstillet af meget lette materialer, mens langærmede modeller er foret med fleece.
Uanset årstiden vil du med et teknisk undertøj under din trøje være med til at fremskynde svedtransporten og holde din krop tør. Om sommeren vil den være ærmeløs eller kortærmet. Om vinteren skal den bæres med lange ærmer.
Det anbefales stærkt at bære handsker for at undgå skader på hænderne i tilfælde af fald.
Til sommer er korte handsker designet i lette og åndbare materialer, så de ikke holder dig varm, mens de er forstærket i håndfladen for at beskytte dig mod vibrationer, men også i tilfælde af fald. De forhindrer også, at dine hænder glider af styret på grund af sved.
Om vinteren er de lange handsker vandtætte mod regn og varme, så du ikke bliver kold i ekstremiteterne, og så du kan holde styret og bremse med præcision.
Og hvis du cykler om vinteren i ekstreme temperaturer eller bare har det koldt, findes der endda opvarmede handsker.
shortsleeves kan bruges som supplement til en kortærmet trøje, især midt på sæsonen, når temperaturen stadig er kølig om morgenen. Under turen kan du så tage dem af og lægge dem i en lomme på din trøje.
Ligesom manchetterne giver windbreaker, med eller uden ærmer, dig også mulighed for at supplere dit outfit i tilfælde af skiftende vejrforhold. Den er meget let og kan foldes sammen under en tur og opbevares i en lomme på en trøje.

Underkroppen

Den cykelshorts er den vigtigste del, når det kommer til underkroppen. Til landevejscykling er cykelshorts lavet af lycra og bæres stramt som en anden hud for at begrænse friktion og fokusere på aerodynamik. De findes i tre versioner: korte, lange og corsair.
Da mænds og kvinders fysiognomi er forskellig, findes der shorts til mænd og shorts til kvinder med forskellige slags skindlæder. Af praktiske årsager har de fleste bib shorts til kvinder desuden ikke seler, mens næsten alle bib shorts til mænd er strap shorts.
Afhængigt af bib shorts-serien har nogle af dem skumhætter, mens andre har gelindlæg.
Korte shorts til sommeren er designet i meget åndbare materialer, der transporterer sveden væk.
Lange shorts til vinterturene er fremstillet af termofibre og foret med fleece. Nogle modeller er endda vandtætte, så du kan fortsætte træningen i regnvejr.
Corsairs, der er beregnet til ridning mellem to årstider, er som regel også fleeceforet.
Når vejret er omskifteligt midt på sæsonen, kan du tage leggings på ud over dine korte shorts, som du så kan tage af under ridningen, hvis solen viser sig.

Fødderne

Det sidste trin i cykeltøjet er fødderne. For at kunne træde i pedalerne skal du bruge cykelsko.
Med hensyn til skoene, hvis du har valgt automatiske pedaler, er der 2 systemer af klamper:
Vejklamperne (3-punkts fastgørelse), som ikke er beregnet til at gå;
Mountainbike- eller SPD-klamperne (2-punkts fastgørelse), som det er muligt at gå med (og som også kan bruges på vejen, hvis du ikke er på jagt efter ultimative præstationer). Når du skal have cykelskoene på, må valget af cykelsokker ikke glemmes.
Sommermodeller sikrer en god temperaturregulering, afledning af sved og forhindrer dermed, at du får overophedning i fødderne.
Vinterstrømper vil holde dine fødder varme takket være deres termiske egenskaber, samtidig med at de spiller deres rolle med hensyn til at transportere sved.
Endelig anbefales det, når det er koldt eller regner, at dække dine sko med shoe covers for at holde dine fødder tørre og varme.
Selvfølgelig vil det tøj, der bruges om sommeren, ikke være det samme som det tøj, der bruges om vinteren ... og omvendt.

Hvordan man klæder sig på om sommeren.

Om sommeren bør du vælge det lettest mulige tøj og vælge åndbart tøj, der transporterer sveden væk.
Og på trods af varmen bør du bestemt ikke undlade at bære hjelm og handsker for din sikkerhed.

Hvordan man klæder sig om vinteren.

Ved cykling i koldt vejr anbefales det at tage tre lag tøj på overkroppen på for at sikre regulering af kroppens temperatur og holde kroppen tør:
Et teknisk undertøj;
En langærmet trøje;
En termisk jakke.

Sådan klæder du dig på til den halve sæson.

Halvåret er den vanskeligste tid for cyklisten, fordi vejret ofte er omskifteligt. Du bør derfor vælge et modulært outfit på turen med tilbehør, der nemt kan tages af efterhånden som kilometerne går, f.eks. manchetter, leggings eller en vindjakke, som du kan tage på ud over trøje og korte shorts.
Nu hvor du har fået et overblik over det perfekte cykeltøj, er der kun tilbage at blive udstyret ... og træde i pedalerne. Hav en god tur!

BESTSELLER LIGE NU

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud