Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan begynder man at cykle?

Hvor du spørger dig selv hvordan du bliver bedre til at cykle, spekulerer du uden tvivl på, hvordan du kommer i gang med landevejscykling? Når man intet (eller næsten intet) ved, er det ikke let at tage skridtet. Så i denne artikel forklarer vi alt, hvad du skal vide for at komme i gang med at cykle på landevej.

Hvem kan køre på racercykel?

Fodbold er en god sport for dit helbred, som alle kan dyrke. I modsætning til sportsgrene som løb, der er en sport med påvirkning, er cykling en bærende sport. Derfor er det en skånsom sport for leddene, som derfor kan være velegnet til de fleste mennesker. Desuden anbefales det ofte til genoptræning efter en ulykke eller til genoptagelse af en sportsaktivitet efter en lang periode med stillesiddende liv.

Afhængigt af din alder, din sygdomshistorie og/eller hvis du aldrig har dyrket sport før, vil det alligevel være at foretrække at udføre et check-up hos din praktiserende læge eller at udføre en anstrengelsestestest hos en kardiolog for at sikre dig, at du kan komme ud på landevejen uden problemer.

Kort sagt, når det gælder om at komme tilbage til sporten, kan cykling meget vel blive din bedste ven.

Hvordan du vælger din cykel for at komme i gang med landevejscykling.

For at komme i gang med at cykle på landevej er du sandsynligvis nødt til at købe din første racercykel. Og med så mange valgmuligheder derude kan du godt føle dig lidt fortabt. Vi vil derfor forsøge at hjælpe dig med at træffe dette valg med nogle tips og kriterier, som du bør overveje.

Køb af en racercykel kræver et vist budget. Før du ved, om du virkelig kan lide den, er der ingen grund til at investere i en dyr cykel af høj kvalitet. Det vil være bedre at sigte efter god værdi med en model på begynder- eller mellemniveau med en aluminiumsramme. En carbonramme ville være lettere, men også mere skrøbelig og især stivere.

Det vigtigste kriterium, selv om det virker indlysende, er at vælge en cykel i din størrelse. En for lille eller for stor cykel vil hurtigt blive ubehagelig.

Det vigtigste kriterium, selv om det virker indlysende, er at vælge en cykel, der passer til dig

Du vil bemærke, at de fleste producenter nu anvender skivebremser på cykler, bortset fra cykler på begynderniveau. Selv om dette kan virke mere sikkert på store nedkørsler eller i regnvejr, er det ikke rigtig en overvejelse, og valget mellem bremseklodser eller skivebremser er mest et spørgsmål om din personlige smag.

Med hensyn til udstyr vil det, du skal være særlig opmærksom på, være mere om udvikling: det vil sige krumtapaksættet foran og derailleur bagpå.
Derefter kommer spørgsmålet om valg af pedaler: flade eller automatiske? Selv om automatiske pedaler giver en glattere og mere optimeret pedaloplevelse, kan det i første omgang være sikrere at vælge klassiske pedaler med et par sneakers. Når du føler dig mere komfortabel på din nye cykel, kan du overveje at købe et par automatiske pedaler og cykelsko.

Hvordan du ruster dig til at begynde at cykle på landevej

For at kunne dyrke cykling skal du anskaffe dig noget ekstra udstyr.
Det første punkt vedrører direkte din sikkerhed. For at beskytte dig selv i tilfælde af et fald er det vigtigt at bruge en cykelhjelm under dine cykelture. For at beskytte dine hænder og for at opnå mere komfort anbefaler vi også, at du køber et par handsker.
For din komfort anbefaler vi, at du investerer i et par cykelshorts: det vil forhindre, at du får meget ubehagelige smerter og opvarmninger i sadlen. Du kan også supplere dit outfit med en cykeltrøje med lommer til opbevaring af dine personlige ejendele.
Senere kan du supplere dit outfit med andet tilbehør (jakke, vindjakke, cykelsko osv.) afhængigt af årstiden.

Sådan kommer du i gang med landevejscykling.

Nu skal du bare begynde at cykle på landevejen. Et godt råd, så du ikke bliver modløs for hurtigt: Gå ind i det gradvist. Start med korte distancer, og øg kilometerantallet hver uge, efterhånden som du cykler. Glem ikke at varme op i begyndelsen af hver tur, husk at drikke og spise regelmæssigt under din træning.
Og husk at kontrollere cyklens tilstand og især dækkenes lufttryk, inden du begiver dig ud på din tur.

Nu har du alle elementerne i hånden til at begynde at cykle på landevej, så hvad med at finde ud af mere om hvor mange kilometer skal du køre, når du lige er begyndt og hvad skal du vælge for en landevejscykel, når du lige er begyndt? Og endelig, vidste du, at det er muligt at begynde at cykle på landevejen i en alder af 50 år?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic