Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan lapper man det sammen?

Når man ejer en cykel, spekulerer man altid på hvordan man reparerer sin cykel. Men som cyklist stiller man altid sig selv en masse spørgsmål. Hvad kan jeg selv gøre? Hvad skal jeg få en cykelmekaniker til at gøre? I dag forklarer vi, hvordan du lægger en patch.

Hvorfor et plaster på?

Den punkering er et af de mest almindelige nedbrud, som cyklister støder på. Det er derfor nødvendigt, at man som cyklist ved, hvordan man reparerer en slange for at undgå at sidde fast i vejkanten eller på stien.
For at reparere en punktering er der flere løsninger: den enkleste - især på en udflugt - er blot at skifte slangen, men den mest økonomiske er at sætte et plaster på slangen.

Hvad skal jeg sætte et plaster på?

For at sætte et plaster på skal du bruge et par værktøjer:

  • Et sæt lapper i forskellige størrelser;
  • Patch lim;
  • Vær opmærksom på, at der findes reparationssæt, der er praktiske at have med i sadeltasken eller rammetasken, og som indeholder forskellige nyttige ting til reparation af en punktering, f.eks. lapper i forskellige størrelser og sandpapir.

    Sådan reparerer du en punktering med et plaster.

    Det første skridt er at afmontere dit hjul fra din cykel. Brug derefter et dækjern til at skære mellem fælgen og dækket på din cykel, og med et andet dækjern arbejder du dig rundt om hjulet, indtil dækket er helt ude af fælgen på den ene side af hjulet. For at gennemføre dette første trin skal du blot trække slangen forsigtigt ud af dækket.

    Nu skal du bare finde det sted, hvor hullet skal være. Vær forsigtig, der kan være flere huller på et rør: Dette er især tilfældet, hvis du har kørt på glasskår.
    Hvis du står i vejsiden, kan dette trin være lidt vanskeligt. Hvis du reparerer punkteringen derhjemme, er det tilrådeligt at bruge et bækken med lidt sæbe: Det vil gøre det lettere at finde punkteringsstedet. For at gøre dette skal du puste den indre slange op og derefter dyppe den i små stykker i bassinet: på det sted, hvor hullet er, vil du se små bobler vises.

    Lad os gå videre til det andet trin. Når du har fundet hullet på inderslangen, skal du nu reparere det med en lap. Hvis du har brugt bækken-teknikken til at finde hullet, skal du tørre din slange grundigt, inden du gør dette. Dette skyldes, at det er vigtigt, at slangen er tør og ren, for at plasteret kan sidde fast på den.
    Start med at køre sandpapiret hen over overfladen af slangen omkring hullet. Overfladen skal svare til størrelsen på den lap, der skal bruges. Du kan vælge den rigtige størrelse plaster ved at lægge flere plastre over hullet for at finde ud af, hvilket plaster der er det rigtige.
    Når det område, der skal repareres, er blevet slebet ned, skal du påføre plastreklister på inderrøret. Vent næsten et minut på, at det hærder, før du påfører plasteret. Når du klistrer plasteret fast, skal du sørge for, at hele plasterets overflade er placeret på limen, ellers holder det ikke ordentligt, og tryk det hårdt ned i endnu et minut eller deromkring. Lad det tørre (tiden kan variere afhængigt af temperaturen). Når plasteret er korrekt fastgjort, skal du stadig fjerne den gennemsigtige film (du må ikke fjerne den før dette trin, da det forhindrer dig i at få lim på hænderne).

    Det tredje trin er at fylde slangen lidt op igen og sætte den i dækket igen. Men før du gør det, skal du tage dig tid til at kontrollere, at der ikke er nogen skarpe genstande (f.eks. et stykke glas) eller stikkende genstande (f.eks. en torn) tilbage i dækket, ellers risikerer du at punktere igen med det samme. Skub derefter slangen ind i dækket - pas på ikke at klemme den - og luk den med dækstiftet. Pump dækket halvt op for at kontrollere, at slangen sidder på plads. Hvis det er tilfældet, skal du fylde dækket helt op til det sædvanlige tryk. Nu skal du bare sætte hjulet på cyklen igen. Reparationen er nu afsluttet

    Nu, hvor du er i stand til at sætte et plaster på, hvad med at finde ud af andre ting, som du selv kan reparere. Ved du hvordan man reparerer et slangeløst cykeldæk? Hvordan ordner man en punktering på en cykel? Hvordan skifter du dit cykelhjul? Hvordan reparerer man en cykelkæde? Hvordan reparerer man en skivebremse på en mountainbike?

    ?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic