Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan måler du din hovedstørrelse?

Når du er nybegynder på cykel, er du nødt til at sammensætte det perfekte cykeltøj for at køre sikkert. For hvert stykke tøj eller tilbehør er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse. En for stor eller for lille hjelm kan hurtigt blive farlig. Det er derfor nødvendigt at se størrelsesguide for mærket. I dag foreslår vi, at du finder ud af, hvordan du kan måle din hovedstørrelse.

Hvorfor skal du måle din hovedstørrelse?

Det er nødvendigt at kende din hovedstørrelse for at kunne købe en cykelhjelm. Det skyldes, at en hjelm kun kan yde optimal beskyttelse på dit hoved, hvis den er perfekt tilpasset til dit hoved. Til minde om, at hjelme er obligatoriske op til 12 år, uanset om barnet kører eller blot er passager på cyklen. Selv om det ikke er obligatorisk efter denne alder, anbefaler vi på det kraftigste, at du bærer en for din sikkerhed i tilfælde af et fald.

Sådan måler du din hovedomkreds

For at kunne måle din hovedomkreds har du brug for et fleksibelt skrædderbånd (eller tape measure). Du kan få en anden til at hjælpe dig med dette trin for at gøre det nemmere, men du kan sagtens gøre det selv. Til sidst kan du bruge en ispose for at sikre dig, at du holder målebåndet vandret og på det rigtige sted.

For at måle dit hoved skal du måle din hovedomkreds ved at føre et målebånd rundt om dit hoved. Placer målebåndet rundt om hovedet. Hovedets omkreds tages fra midt på panden: Du skal føre målebåndet et par centimeter over øjenbrynene for den forreste del af hovedet, og for den bageste del af hovedet skal du placere målebåndet ved hullet på bagsiden af kraniet. Sørg for at føre målebåndet hen over ørerne og ikke klemme målebåndet for hårdt sammen for at undgå at forvrænge målingen. Tag målingen der, hvor målebåndet krydser 0'et midt på din pande.

Hvordan du vælger den rigtige størrelse ud fra din hovedstørrelse.

Når du har målt din hovedstørrelse for at finde ud af din hjelmstørrelse, skal du henvise til størrelseskorrespondancetabellen fra mærket for at vælge den rigtige hjelmstørrelse. Bemærk venligst, at denne korrespondancetabel kan variere fra mærke til mærke. Så alt efter hvilket mærke du vælger, kan det være, at du ikke køber den samme størrelse som i et andet mærke.

Hjelme fås normalt i forskellige størrelser fra S til L for at passe til så mange som muligt. Hos nogle mærker fås hjelme kun i to størrelser S/M og L/XL. Vælg det mærke, hvor størrelsen passer dig bedst, for at få en hjelm, der passer perfekt til dit hoved. Hvis du er usikker mellem to størrelser, eller hvis dine mål ligger på grænsen mellem to størrelser, anbefaler vi, at du vælger størrelsen over.

I tilfælde af et mærke, der tilbyder to størrelser, hvis vi tager hensyn til hovedstørrelsen, er her, hvad hver størrelse svarer til (størrelsen skal selvfølgelig kontrolleres i henhold til hjelmmærkerne):

  • Størrelse S / M svarer ca. til en hovedomkreds på 54 til 58 centimeter;
  • Størrelse L / XL svarer ca. til en hofteomkreds på 59 til 62 centimeter.

I tilfælde af et mærke, der tilbyder tre størrelser, hvis vi tager hensyn til målingen af hovedets omkreds, er her, hvad hver størrelse svarer til (størrelsen skal naturligvis kontrolleres i henhold til hjelmmærkerne):

  • Størrelse S svarer ca. til en hofteomkreds på 52 til 54 centimeter;
  • Størrelse M svarer ca. til en hofteomkreds på 55 til 58 centimeter;
  • Størrelse L svarer ca. til en hofteomkreds på 59 til 62 centimeter.

For børn begynder hjelmenes omkreds ved 45 centimeter hovedomkreds, hvilket svarer til ca. et 9 måneder gammelt barn.

Vær også opmærksom på, at de fleste cykelhjelme er udstyret med et mikrometrisk indstillingshjul bag på kraniet, så du kan justere baghovedstøtten til nærmeste millimeter for hver af dine ture. For at optimere hjelmens pasform kan denne justering af baghovedet også foretages nedefra og op for at opnå en perfekt pasform.

Nogle hjelme leveres også med forskellige sæt skum for at sikre, at de passer perfekt til dit kranie.

Med alle disse funktioner, og selv om det ikke kan erstatte en tilpasning i butikken, kan du nemt købe din hjelm fra en onlinebutik.

Nu, hvor du kan måle din hovedstørrelse, hvad med at finde ud af hvordan du måler din taljestørrelse? Hvordan måler du din bryststørrelse? Og hvordan finder du ud af din håndstørrelse til handsker?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic