Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du det rigtige tidskørselsoutfit?

Efter at have introduceret dig til, hvad en tidskørselsbegivenhed var, er det tid til at se på, hvordan du vælger dit tidskørselsoutfit korrekt. Her er en lille guide, der kan hjælpe dig med at vælge.

Hvorfor vælge en bestemt tidskørselsdragt

I cykelsporten ligger det særlige ved en tidskørsel i det faktum, at cyklisten står over for stopuret, når han eller hun begiver sig ud på banen. Målet? At køre så hurtigt som muligt. Ud over valget af en tidskørselscykel og cyklistens position på en tidskørselscykel er det derfor vigtigt at vælge tøj, der er tilpasset disciplinen.

Tidskørselsdragten

Det hjælper med at opnå aerodynamik, hvis du vælger en specificeret tidskørselsdragt. I vindtunnelundersøgelser er det blevet bevist, at den rigtige dragt kan spare op til 60 sekunder i en 40-kilometer tidskørsel.

Materialet i disse dragter er specielt designet til at øge hastigheden, og derfor er de stort set fri for sømme og især stropper, der kan hindre cyklistens indsats ved fuld fart. Overdelen (trøje) og underdelen (shorts) er således designet i ét stykke for at give rytterne mulighed for bedre at dele luften og dermed reducere den aerodynamiske modstand.
Somme dragter kan også drage fordel af en komprimerende effekt i lårene for at forbedre indsatsen og aerodynamikken.
Disse dragter findes både i langærmede og kortærmede versioner og bæres meget tæt til kroppen.

For professionelle cykelryttere og for de mest krævende atleter, der ønsker maksimal ydeevne, er disse dragter designet skræddersyet til at passe perfekt til cyklistens form og kan således tilpasses.

Nogle dragter er også specifikke for triatlon.

Cykelhjelm til tidskørsel

Valget af hjelm er også meget vigtigt i tidskørsel. Ligesom dragten kan det at bære en hjelm, der er specielt beregnet til denne begivenhed, spare kostbare sekunder under et løb. Især tidskørselshjelme har et visir for at forbedre aerodynamikken og blokere luftstrømmen.

Fodtøjsovertræk til cykelsko til tidskørsel

Sko kan også være årsag til tidstab under en tidskørsel. Derfor anbefales det at dække dem med specifikke shoe covers for også at fremme aerodynamikken ved fødderne. Deres overflade er således med til at reducere friktionen i luften.

Fejlehandsker til tidskørsel

For at perfektionere dit tidskørselsoutfit bør du også overveje at udstyre dig selv med aero cykelhandsker for at få et par ekstra sekunder ud af din tidskørselsbegivenhed. Disse handsker, som passer perfekt til dine hænder, er således fri for ridser og kommer lidt op på håndleddene, så dine hænder bedre kan dele luften.

Med disse tips er du nu klar til at gøre dig klar til at tage en tidskørsel.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic