Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger man en full face MTB-hjelm?

Efter at have tilbudt dig en Mountainbike-hjelm sammenligning for at finde ud af, hvilke forskellige hjelmmodeller der findes, tilbyder vi dig nu en lille guide til at finde ud af, hvordan du vælger din full face mountainbike-hjelm.

Hvorfor vælge en full face mountainbikehjelm

Først og fremmest, selv om hjelme kun er obligatoriske op til 12 år, kan vi kun på det kraftigste anbefale dig at tage en på, så snart du sætter dig på cyklen. Og det anbefales endnu mere at bære hjelm, hvis du kører på mountainbike, da hovedskader er den hyppigste dødsårsag blandt cyklister.

Når du kører enduro eller DH, hvor du nogle gange kører hurtigt på snoede og ofte snærende nedkørsler, der består af rødder, klipper og sten, kan vi kun anbefale at bære en full face-hjelm for at være beskyttet 100 %. I modsætning til en klassisk hjelm beskytter en full face-hjelm ud over kraniet også nakken (som alle bjerghjelme), men også og især ansigtet. Dette vil være nyttigt ikke kun for at beskytte dig mod grene, men også og især i tilfælde af et fald i ansigtet.

Hvordan du vælger din full face mountainbikehjelm.

Når du skal vælge din hjelm, er det vigtigt, hvilken mountainbike-disciplin du skal køre på. Hvis udbuddet af valg af full-face hjelme beregnet til mountainbike på markedet er konsekvent, vil det allerede give dig mulighed for at foretage et forvalg, som derefter vil blive raffineret i henhold til dit budget. For en full-face hjelm ligger de første priser på omkring 100 €, mens de højeste modeller kan overstige 500 €. Jo højere op i serien du går, jo flere lette, ventilerede og komfortable hjelme får du.

Og glem ikke, at for at en hjelm kan beskytte dig effektivt, skal den være passet perfekt til din størrelse. Dette gælder i endnu højere grad for full-face hjelme: derfor anbefales det stærkt at prøve dem på, før du køber dem, da ikke alle hjelme nødvendigvis passer til dig.

Der findes to modeller af full-face hjelme: den klassiske full-face hjelm og hybrid full-face hjelmen, dvs. med en aftagelig hagerem. Vi vil nu finde ud af hvordan du vælger din full-face hjelm og hvilke fordele og ulemper der er mellem de to modeller.

Den "klassiske" full face mountainbikehjelm

Hvis du kører DH, har du intet valg: du skal helt sikkert have en fuldhjelm for at beskytte dit hoved. Hvis det er den eneste disciplin, du dyrker på mountainbike, og du kører med høj hastighed på nedkørslerne, må du ikke glemme valget af dit beskyttelsesudstyr og endnu mindre af din hjelm. Så vælg en hjelm til DH, der er tungere og mindre ventileret, men som har forbedret beskyttelse både mod direkte slag og mod hjernerystelser takket være MIPS-teknologien på nogle modeller.

Hvis du træner enduro, har du valget mellem en klassisk full face-hjelm eller en modulær full face-hjelm. Lad os i første omgang fokusere på den klassiske full face mountainbikehjelm med fast hagerem. Tidligere var de forbeholdt downhillere, men med fremkomsten af enduro-kørsel blev disse hjelme lettere og mere ventilerede for at imødekomme efterspørgslen fra mountainbikere, der ønskede at være effektivt beskyttet på nedkørsler, men som led under varme på stigninger på grund af deres hjelme.

Den modulære full face mountainbikehjelm

For at imødekomme efterspørgslen fra enduro-ryttere har nogle mærker også udviklet modeller af fuldface mountainbikehjelme, der er kendt som hybride eller modulære med aftagelig hagerem. Nogle ryttere kørte faktisk nogle gange med to hjelme: en helhjelm til nedkørsel og en klassisk hjelm til opkørsel, som de fastgjorde til deres rygsæk.

Den største fordel ved modellen er, at den har en 2-i-1-hjelm og derfor ikke er tvunget til at bære to hjelme. Takket være den aftagelige hagerem kan den modulære full-face-hjelm således forvandles til en all-mountain-hjelm til klatring, hvilket forhindrer mountainbikere i at overophede under deres hjelme.

Det kræver dog, at man stopper op på toppen af hver stigning for at fastgøre hageremmen og i bunden af hver nedstigning for at fjerne den. Problemet er, at dette er begrænsende i det lange løb og kan få nogle mountainbikere til ikke at tage hageremmen på igen, inden de begynder en nedkørsel, og dermed forårsage mere eller mindre alvorlige skader i tilfælde af et fald. Denne hjelm er derfor snarere forbeholdt dem, der dyrker enduro i bjergene, dvs. dem, der skal køre en enkelt nedkørsel efter en stigning, og ikke dem, der kører en lang række små stigninger og nedkørsler. Ellers gare til ulykken!

Nu ved du, hvordan du vælger din full-face mountainbikehjelm, og hvad med at lære om de bedste enduro mountainbikehjelme eller hvordan du vælger en mountainbikehjelm til børn?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic