Favorit kategorier
100 Kr GRATIS fra 1550 Kr og opefter, for at fejre starten på Giro! Koden GIROEK15 Ekoï CRAZY DAYS, optil -60%

Hvordan justerer man en cykelhjelm?

hvordan man vælger en cykelhjelm, spekulerer du sikkert på, hvordan man monterer en cykelhjelm? Her er vores guide til sikker kørsel.

Hvorfor skal du have hjelm på, når du cykler?

I henhold til færdselsloven er det obligatorisk for børn op til 12 år at bruge hjelm, når de kører på cykel, enten som fører eller passager. Men det anbefales at du fortsætter med at bære hjelm på en cykel hele livet, uanset om du handler, pendler, cykler, kører eller cykler rekreativt eller konkurrencemæssigt, uanset om det er landevejscykling eller mountainbike. Faktisk er hovedskader ifølge en undersøgelse foretaget af trafiksikkerheden den hyppigste dødsårsag for cyklister.

Hvorfor du bør bære en korrekt tilpasset hjelm.

For at en hjelm kan beskytte dig effektivt, skal den passe ordentligt, ellers kan den bevæge sig rundt på dit hoved og ikke opfylde sin beskyttende funktion. Og for at en hjelm skal passe perfekt, starter det med at købe en hjelm, der passer.
For at vælge en hjelm, der passer, skal du bevæbne dig med et fleksibelt målebånd (eller et målebånd) og måle din hovedomkreds ved at placere det over dine ører, over dine øjenbryn og på det mest udbulende niveau bag dit kranie. Når du har taget dette mål, skal du se størrelsesguiden for det hjelmmærke, du ønsker at købe, og vælge den tilsvarende hjelmstørrelse: de fleste modeller fås i to eller tre størrelser. Dette gælder også for en cykelhjelm til børn, der passer til både en baby og en teenager.

Hvordan man justerer en cykelhjelm

Når du har købt din cykelhjelm, skal du passe den korrekt, så den passer perfekt til dit hoved.

For at gøre dette skal du starte med at løsne justeringsknappen på bagsiden af hjelmen helt, og derefter placere hjelmen på hovedet. Da hjelmen skal beskytte din pande, skal den placeres så den kommer ca. to fingre over dine øjenbryn: Hvis den er for høj, er din pande ikke beskyttet i tilfælde af en frontalkollision, og hvis den er for lav, hindrer den dit udsyn og kan få dig til at falde. Desuden skal den være placeret godt horisontalt på din pande.
Når hjelmen er korrekt placeret, skal du begynde at stramme den bageste justeringsknap, indtil hjelmen ikke længere bevæger sig, uden at den er for stram (det kan give dig hovedpine). Når denne justering er foretaget, skal du, uden at hjelmen er spændt fast, du skal kunne nikke med hovedet op og ned og frem og tilbage uden at hjelmen bevæger sig. Nogle hjelme tilbyder også mulighed for en lodret justering af baghovedet, så de passer perfekt til din kranieform.

Når hjelmen er placeret korrekt på dit hoved, og justeringsknappen er strammet, skal du stadig justere stropperne, som skal ligge fladt på dit hoved (sørg for, at de ikke er snoet over dine ører). Målet er at justere deres længde, så de danner et Y under dine ører, uden at stropperne rører dine ører. For at justere dem skal du løsne lukningen af den rem, du vil justere, og justere længden af remmen, indtil du får den perfekte længde, og derefter lukke den. Gentag processen på den anden side.

Når du har fundet den korrekte længde på stropperne, skal du foretage en sidste justering. For at gøre dette kan du nu spænde fastgørelsessystemet på din hjelm. Remmen skal gå under kæben, tæt på halsen. Spændet bør ikke sidde på spidsen af hagen. Når hjelmens spænde er lukket, skal du kunne sætte to fingre mellem hjelmens rem og din hage. Hvis der er for meget plads, skal du stramme remmen. Hvis der ikke er plads nok, skal du løsne stroppen, indtil du kan få to fingre igennem mellemrummet. Når du har nået den korrekte længde, skal du huske at føre remmen gennem holderen, så hageremmen ikke bliver forskubbet. Hvis remmen er meget lang, kan du klippe en del af den af, men husk at lade mindst 25 mm være tilbage fra spændet, så du kan justere den i fremtiden.

Slut spændet på hjelmen igen. For at være sikker på, at den er låst, skal du høre et klik. Træk let i begge sider: Hvis systemet er lukket korrekt, bør lukkebeslaget ikke åbne sig og forblive sikkert fastgjort. Når denne sidste kontrol er gennemført, er du klar til at køre på din cykel.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud