Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du dit mountainbiketøj?

Der er intet som en god mountainbike-session for at få spænding! Men hvordan skal du klæde din over- og underkrop på, så du får mest muligt ud af denne udendørs aktivitet? Hvilket cykeltøj skal du vælge om sommeren og om vinteren? Kort eller langærmet trøje? Shorts eller bukser? Udøvelse af mountainbike på tekniske stier og med mange forhindringer medfører flere problemer med hensyn til Mountainbike-udstyr: åndbare tekstiler, kropsregulering, sikkerhed, beskyttelse mod elementerne, bevægelsesfrihed, komfort ... Oversigt over de vigtigste kriterier for at vælge dit mountainbike-tøj godt!

Tekstiler af høj kvalitet

Som enhver anden sportsaktivitet har mountainbiking sin egen dresscode og sine egne begrænsninger, der kræver køb af særligt udstyr. Undtagen måske, hvis du kun bruger din cykel til den daglige pendling, og selv da.

Vi anbefaler fleeing bomuldstekstiler, der absorberer og holder på sveden som en svamp. Når først bomulden er imprægneret, forbliver den fugtig under hele turen. En ubehagelig fornemmelse, som du nemt kan undgå ved at vælge kvalitetstøj, der er designet specielt til mountainbike-cykling. I dag kan du finde cykeltøj af god kvalitet til overkommelige priser.

Mountainbike-tøj er fremstillet af atmende syntetiske materialer. Det betyder, at fiberen er åndbar, så sved kan fordampe fra trøjen eller shortsene. Polyester er ofte foretrukket på grund af dets elasticitet, hurtige tørringsevne og modstandsdygtighed over for slid og vask.

Nogle mærker bruger miljøvenlige fibre, der er naturligt antibakterielle, såsom bambus, et materiale, der er let, stærkt og blødt. Et andet miljøvenligt og innovativt materiale, som du vil støde på, er tencel. Dette er en biologisk nedbrydelig fiber fremstillet af østrigsk træmasse, hvis fordele ikke kan måle sig med polyester: termoregulerende, strækbar, komfortabel og selvfølgelig sikrer optimal fugttransport.

Vær også opmærksom på, hvordan bærestykket er monteret. Vælg mountainbiketøj uden sømme eller med flade sømme for at begrænse skrammer og øge komforten.

Typen af træning: fritid eller konkurrence

Det andet kriterium, du skal overveje, når du vælger dit mountainbikeudstyr, er niveauet af øvelse. Ønsker du at køre mountainbike for sjov eller har du planer om at deltage i løb? Hvis du cykler med familie eller venner en søndag morgen, har du helt sikkert ikke de samme forventninger som en rytter, der træner intensivt.

For fritidsbrug skal du først og fremmest satse på alsidighed og komfort for at få maksimal fornøjelse, når du sidder i sadlen. Du kan nemt finde teknisk tøj på markedet med et godt forhold mellem kvalitet og pris.

Forskede ryttere vil i mellemtiden vælge high-end, ergonomisk mountainbike-tøj, der er lige så let som slidstærkt, for at opfylde deres præstationsmål.

Mountainbike-tøj, der er skræddersyet til disciplinen

Mountainbike har flere discipliner, der stiller forskellige krav til beklædning: All Mountain, Enduro, Downhill (DH), Freeride... Alligevel er der nogle fælles træk ved mountainbike-tøj:

  • Overkropstøj har et længere snit i ryggen for at give god dækning af ryggen, når rytteren læner sig over styret. De har ofte lommer på ryggen eller i siden til opbevaring af personlige ejendele og forsyninger.
  • Snitningerne giver stor bevægelsesfrihed;
  • Stof er slidstærkt og har lav vægt.

Hvilket tøj til alle mountainbike- og vandreture?

Alle mountainbikes cykler på forskellige ujævne terræner, i bjergene eller i skoven, skiftevis på stigninger og skråninger med nogle gange tekniske passager. Hvis du vil have det behageligt på din suspenderede mountainbike, skal du vælge alsidigt tøj: en kortærmet eller 3/4-ærmet trøje med V-hals og mountainbikeshorts med indvendige låråbninger. Mountainbikere, der kører lange distancer, kan skifte de afslappede shorts ud med shorts med skridtpolstring.

Hvad skal man have på til mountainbikecykling?
XC mountainbikecykling er en begivenhed, der kræver en stor fysisk indsats, idet mountainbikerne skal undgå forhindringer på banen og gennemføre løbet så hurtigt som muligt. Derfor har de først og fremmest brug for aerodynamisk udstyr. Blandt de vigtigste dele af XC-garderoben: en tætsiddende, letvægtstrøje og shorts, der giver god støtte, med eller uden seler.

Hvad skal du have på til enduro, downhill eller freeride?
Disse ekstreme discipliner går hånd i hånd med mere farlige forhold. Spændingssøgende styrter ned ad pisterne i fuld fart og sluger forhindringer under deres store dæk. Tøjet er derfor fokuseret på sikkerhed. Ud over knæ- og albuebeskyttere bærer rytterne normalt langærmede, løstsiddende T-shirts, så de kan bruge en rygbeskytter. For underkroppen er lange, forstærkede shorts et must, og endda bukser, der beskytter benene mod ridser og slag i tilfælde af fald. Mountainbike-bukser (MTB) er elastiske og sidder tæt under knæene for ikke at forstyrre pedalerne.

En cykelbeklædning til alt slags vejr

Det er vigtigt at tilpasse dit mountainbike-outfit til vejrforholdene. Når du går en tur om vinteren, er du ikke klædt på samme måde som om sommeren, gør du? Det samme gælder for cykling.

Klæd dig på til varmt vejr

Da det varme vejr kommer, varsler det milde forårsvejr behagelige mountainbike-ture i strålende solskin. Temperaturerne kan hurtigt stige, når sommeren nærmer sig. Du bør derfor vælge tyndt tøj, der er modstandsdygtigt over for gentagne gnidninger. Få dig en kortærmet MTB-trøje i mesh med mikroperforeret stof for bedre ventilation. Tøv ikke med at smide en tank top eller kortærmet teknisk undertøj under din skjorte for at maksimere svedtransporten.

For underkroppen giver korte shorts eller shorts dig mulighed for at mærke luften på dine lægge, hvilket er en fantastisk følelse i stor varme. Bemærk, at nogle endurister og downhillere foretrækker at have bukser på, selv når vejret er mildt, så de kan køre mere sikkert.

Påklædning, når det er koldt

Det kræver mere end et styrtdykkende termometer at skræmme en mountainbiker! Men for at nyde magien ved vinterkørsel er det bedst at være ordentligt udstyret med vintertøj til mountainbike-cykler.

Måden at håndtere kulden på er at anvende tre-lags-systemet:

  • en membran i kontakt med kroppen for at overføre fugt: dette er baselayerets rolle, som giver en anden hud effekt;
  • et mellemlag til at holde på den varme, som kroppen afgiver: dette er den åndbare MTB-trøjes rolle;
  • et yderste lag til at isolere mod kulden: dette er den termiske jakkes rolle.

Så er det op til dig at blande lagene for at finde det rigtige outfit til temperaturen. Du kan f.eks. kombinere et kortærmet undertøj med en langærmet trøje eller et langærmet baselayer med en mountainbiketrøje. For benene er bukser konge! Dem, der er kølige, kan vælge at tilføje en undershort som supplement.

Husk, at dit tøj skal holde dig varm om vinteren eller efteråret og samtidig give dig mulighed for at regulere din krop. Kombien åndeevne og varmeisolering er afgørende.

Det er også vigtigt at beskytte dine ekstremiteter med handsker og en underhætte, som du kan lægge under din mountainbikehjelm.

Påklædning, når det blæser

En tynd, ultralet vindjakke er en fantastisk ledsager til tidlige morgenstart eller hurtige nedkørsler. Det komprimerbare materiale giver minimal vægt, når den er foldet sammen i opbevaringslommen. En meget praktisk beklædningsgenstand, som også findes i en ærmeløs vest.

En softshelljakke, der kombinerer termoregulering, varme og vindtæt effekt, er et fornuftigt alternativ til udendørsaktiviteter i køligt vejr.

Beklædning, når det regner

Da en rigtig rytter ikke har noget imod mudder og stænk, tilbyder producenterne modeller, der er designet til at trodse elementerne.

Der er flere teknologier at vælge imellem, afhængigt af nedbørens intensitet:

  • En vandafvisende beklædningsgenstand eller vandafvisende beklædningsgenstand gør det muligt for vand at løbe af i dråber. Det bevarer fugten og er nok til at holde dig tør i støvregn eller let regn.
  • En 100% vandtæt jakke, let og komprimerbar, er ideel til uventede regnskyl.
  • Et hardshell materiale giver maksimal beskyttelse mod elementerne (vind, hagl, sne).

Den uigennemtrængelighed måles normalt ved hjælp af en vandsøjle og udtrykkes i Schmerber. Princippet er at hælde væske på stoffet for at teste dets modstandsdygtighed over for tryk. En værdi på 10.000 eller højere er ensbetydende med god modstandsdygtighed over for vandindtrængning.

Disse teknologier findes hovedsageligt på cykeljakker, men også på regnbukser.

Morfologien af mountainbikere

Når du kører mountainbike, er det vigtigt at klæde sig efter din morfologi. Vi er alle naturligt forskellige: lange eller korte arme, slank eller kraftig brystkasse, firkantede eller slanke skuldre, tynde eller udviklede ben osv. Det er derfor, at en beklædningsgenstand måske passer perfekt til din bikerven, mens du måske synes, at den er ubehagelig at have på. Nogle mennesker kan lide tætsiddende stoffer, mens andre sværger til udstående snit. Det vigtigste er at føle sig godt tilpas i behageligt tøj.

Mens der er masser af cykeludstyr til mænd på markedet, er damerne heller ikke udenfor. Nu tilbyder producenterne kollektioner, der er specielt tilpasset til den kvindelige anatomi. Blandt Minimal mountainbike-tøj til kvinder er cykeltrøjer, der tager hensyn til brystets kurver, og shorts med en mindre søm til de kvindelige rytteres balder. Perfekt til at holde ud i flere timer i sadlen uden smerter!

Cykeltøj i den rigtige størrelse

Størrelsen er en vigtig faktor, når du skal vælge dit mountainbike-tøj. Har du set en model, du kan lide, men som ikke længere fås i din størrelse? Det er bedre at afskrive det end at gå over til den næste størrelse ned eller op.

Sædvanligvis er MTB-passformen ganske vant, lidt slank. Et kriterium, der dog skal nuanceres, afhængigt af den disciplin, der praktiseres, som nævnt ovenfor.

De punkter, der skal holdes i øje:

  • En for løs trøje kan være til gene for mountainbike-kørsel;
  • En for stor shorts risikerer at komme op mellem lårene og forårsage betændelse;
  • En for stor buks kan skade din pedalering og hæmme mobiliteten på sadlen.

Undgå omvendt tøj, der er for småt og stramt, hvilket komprimerer kroppen og forhindrer en god blodgennemstrømning.

Hvis du handler online, skal du måle dine mål (brystmål, hofte- og lårmål osv.) og derefter se størrelsesguiden, der er knyttet til det produkt, du vil bestille.

En minirytter i hjemmet? Vælg børnstøj til mountainbikes, der passer til hans alder og behov.

Design af mountainbike-tøj

Mountainbiking er også et spørgsmål om udseende! Dine præferencer spiller ind: du kan vælge en stil, der er tættere på landevejscyklister med et tætsiddende outfit, eller overveje et mere afslappet look med en løs trøje og en kombination af mountainbikeshorts.

På markedet findes der design til alle discipliner og smagsløg: nøgternt eller originalt, ensfarvet eller mønstret, farverigt eller mørkt. Det er endda muligt at købe det tøj, som de professionelle ryttere på verdens største mountainbike-hold bærer, såsom KMC Orbea tøj!

Det er op til dig at mixe og matche delene for at skabe dit eget unikke look!

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic