Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du din racercykel?

Når du har fulgt dine yndlingscykelrytteres bedrifter på tv, vil du gerne begynde at cykle på landevej. Men før du tager springet, skal du blandt vejcykeludstyret købe din første racercykel. Her er nogle tips til, hvordan du sikrer dig, at du ikke træffer det forkerte valg.

Størrelsen

Det starter med at vælge din cykel ved at vælge størrelsen på din cykel. En for lille eller for stor cykel vil hurtigt blive ubehagelig.

Hvilken cykel til hvilken træning?

For at kunne vælge din cykeltype skal du bestemme, hvad du vil praktisere: fritid eller konkurrence? Lejlighedsvise eller regelmæssige udflugter?
Til fritidstræning kan du vælge en udholdenhedscykel for at fokusere på komfort.
Til en mere sportslig tilgang kan du vælge en cykelsportcykel med en mere aggressiv geometri for at fokusere på ydeevne.
Og hvis du f.eks. genoptager fysisk aktivitet efter en lang pause, kan du eventuelt vælge en elektrisk hjælpecykel.

Budgettet

Når du har besluttet dig for, hvilken type cykel du vil have, kan du indsnævre dit budget. Priserne kan nemlig variere fra omkring 500 € for begyndercykler til over 10.000 € for cykler, der er beregnet til professionelle cyklister.
Hvis dit budget er ret lille, og du kun cykler lejlighedsvis, er det bedre at vælge en racercykelramme af aluminium.
Hvis du går mere op i ydeevne og lethed, så bør du måske kigge på en carbonramme.
Hvis dit budget tillader det, kan det betale sig at investere i en god ramme - som du kan beholde i flere år - og senere opgradere din racercykel ved at investere i bedre periferiudstyr (hjulsæt, drivlinier osv.).

Udstyret

Efter stellet er hjulsættet den vigtigste komponent på en cykel. Det vil helt sikkert være det første stykke udstyr, der skal skiftes, når du ønsker at forbedre det.
Med hensyn til valg af drivlinje vil valget også blive foretaget i henhold til din træning: et kompakt krumtapaksættet vil være alsidigt, et dobbelt krumtapaksættet vil være mere præstationsorienteret, mens et tredobbelt krumtapaksættet vil give dig mulighed for at køre overalt.
Med hensyn til bremsesystemet har du valget mellem skivebremser (som i øjeblikket er fremherskende blandt de fleste cykelmærker) og bremseklodser.
Med denne lille guide har du nu alle elementer i hånden til at købe din første racercykel og være i stand til at begynde at køre på racercykel.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud