Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt om de olympiske cykelløb på landevej

De Olympiske Lege er verdens største sportsbegivenhed og har begejstret generationer i over 120 år. Vejcykling er en historisk sport og er med på det olympiske program sammen med mountainbike, BMX og banecykling. Historie, resultater, begivenheder, Tokyo 2020... vi fortæller dig alt om de olympiske cykelløb på landevej, en af de største konkurrencer!

En historisk olympisk disciplin

Cykling har været med siden starten af de moderne olympiske lege og er en af de ældste olympiske sportsgrene! Især landevejscykling blev en olympisk disciplin ved den allerførste udgave af de Olympiske Lege i Athen i 1896. De næste tre udgaver var ikke med i de næste tre udgaver, men i 1912 blev landevejscykling genindsat på det olympiske program til glæde for cykelelskere, og det er det stadig den dag i dag. I næsten et århundrede har landevejscykling udelukkende været forbeholdt mænd, men først i 1984 kom der kvinder med i konkurrencen ved OL i Los Angeles.

Olympiske cykelløb på landevej

De nuværende udgaver af de olympiske cykelløb på landevej har to konkurrencer: det individuelle landevejsløb, den traditionelle ikoniske konkurrence med massestart. Mens cykelrytterne kører som et landshold, er medaljerne individuelle. Kørere fra det samme land kan hjælpe hinanden med at sigte mod podiet. Dette utrolige løb foregår normalt over en distance på ca. 250 km for mænd og 150 km for kvinder. Den individuelle tidskørsel for kvinder og mænd, som blev tilføjet til det olympiske program ved OL i Atlanta i 1996. Atleterne skiftes til at løbe en 40-50 km lang rundstrækning for mænd og 30-40 km for kvinder. Dette er en imponerende solo-konkurrence, hvor cyklisten skal opnå den bedste tid for at blive kronet som mester. Nogle af de discipliner, der nu er forsvundet fra det olympiske cykelprogram, blev tidligere afholdt: holdløb på landevej (indtil 1956) og holdtidskørsel på 100 km (indtil 1992).

Andre cykelløb ved de olympiske lege

Cykling ved OL er også vært for andre discipliner: banecykling med fem discipliner (holdsprint, individuel sprint, keirin, omnium og madison); mountainbike cross-country; BMX-løb og freestyle.

Prislisten for de olympiske lege i Rio 2016

De sidste olympiske sommerlege blev afholdt i 2016. De fandt sted i Rio de Janeiro, Brasilien. De olympiske guldmedaljer i landevejscykling blev tildelt følgende mestre: Greg Van Avermaet (Belgien) for mændenes landevejsløb; Anna Van Der Breggen (Nederlandene) for kvindernes landevejsløb; Fabian Cancellara (Schweiz) for mændenes CLM; Kristin Armstrong (USA) for kvindernes CLM. Trods en stærk præstation missede franskmanden Julian Alaphilippe i mellemtiden det olympiske podie i landevejsløbet på grund af et slemt styrt.

Programmet for OL i Tokyo 2020

Den 23. juli til 8. august 2021, en uge efter Tour de France 2021, vil de Olympiske Lege i Tokyo 2020 i Japan se cykelryttere fra hele verden konkurrere på asfalten i Landet med den opgående sol. På programmet: 24. juli: landevejsløb for mænd; 25. juli: landevejsløb for kvinder; 28. juli: individuel tidskørsel for kvinder og mænd. Lad os ønske alle vores cyklister held og lykke!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic