Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Kan man begynde at cykle på landevej som 50-årig?

Efter at have fulgt dine yndlingscyklisters bedrifter med begejstring, har du besluttet dig for selv at begynde at cykle. Men du er 50 år gammel, og du spekulerer på, om det stadig er muligt at begynde at cykle på landevej? I denne artikel giver vi dig en masse gode grunde til at begynde at cykle som 50-årig. Derefter skal du kun spørge dig selv hvordan du kommer videre i cykling.

Fodbold, en sport, der passer til alle

Fysisk aktivitet er godt for dit helbred og især for dit hjerte-kar-system. Cykling kan derfor være en fremragende allieret for dit helbred, fordi det i modsætning til andre sportsgrene, som f.eks. løb, er en slidende sport. Cykling er derfor en skånsom sport for leddene, fordi kroppens vægt bæres af cyklen og ikke af dine led. Det betyder, at kroppen er mindre tilbøjelig til at lide af mikrotraumer end ved en sport med slag. Da cykling er en udholdenhedssport, kan det også hjælpe dit hjerte med at sænke sin hvilepuls. Og cykling kan være en god måde at smide nogle kilo på, hvis du er overvægtig.

Cyklen har meget få kontraindikationer, og derfor kan den nogle gange ordineres af læger som en del af ordningen med sport på recept. Det kan også bruges til genoptræning efter en ulykke.

Få et sundhedstjek, før du begynder at cykle

Hvis du er 50 år gammel, har en medicinsk historie, har en stillesiddende livsstil, aldrig har dyrket sport eller er stoppet for længe siden, er det tilrådeligt at gå til din praktiserende læge for at gøre en undersøgelse for at kontrollere din fysiske tilstand, før du begynder at cykle.
Afhængigt af din profil kan han også henvise dig til en anden kardiolog, som kan foretage et EKG (elektrokardiogram) og/eller en træningstest for at kontrollere, om din hjerterytme fungerer korrekt.

Sådan begynder du at cykle på landevej i en alder af 50 år.

Fik du grønt lys fra din læge? Så er der kun tilbage at komme tilbage til sporten. Men for at komme i gang med at cykle skal du have en cykel. Når du har defineret dit budget (prisen på en cykel kan variere fra 500 til mere end 10.000 euro), skal du præcisere dit valg ud fra et par kriterier. Og hvis dit budget er begrænset, eller hvis du ikke er sikker på, om cykling er noget for dig, skal du ikke tøve med at henvende dig til markedet for brugte cykler.

I 50-årsalderen har vi ofte problemer med ryggen, så overvej at vælge en tilpasset cykel, dvs. med en komfortabel stelgeometri, der forhindrer dig i at køre for nedadvendt på cyklen, hvilket kan føre til lændesmerter. Derfor er det også vigtigt at vælge den rigtige rammestørrelse takket være nogle målinger. Hvis du har brug for hjælp, skal du ikke tøve med at besøge din nærmeste cykelforretning.

Når du har købt din cykel, skal du også tænke på at udstyre dig selv til at køre sikkert: Det er vigtigt at købe en hjelm for at beskytte dig selv i tilfælde af et fald. En cykelshorts vil også være meget nyttig for at forhindre ubehagelige smerter som følge af gnidning på sadlen. Med en cykeltrøje kan du lettere transportere sved ud og dermed køre tørt.
Hvis du har valgt automatiske pedaler på din cykel, skal du også tænke på at købe cykelsko, der er kompatible med det valgte klampesystem.

Når du har udstyret dig selv som en perfekt cyklist, er det eneste, der mangler, at du tager dine første ture. Et nøgleord på de første ture er: sjov. Kør stille og roligt, nyd landskabet, væn dig til din cykel, væn dig til din stilling på den. Så snart du mærker det, skal du gradvist øge antallet af kilometer, du kører. Og hvis du ikke støder på nogen vanskeligheder i denne indlæringsproces, vil det til sidst være tid til at begynde at tænke på træning for at forbedre dine præstationer på en cykel.

Elektrisk cykling: Er det virkelig sport?

Hvis du har helbredsproblemer, eller hvis fysisk aktivitet bliver vanskeligere med alderen, kan du - selvfølgelig efter at have fået din læges godkendelse - eventuelt vælge en elektrisk hjælpecykel. I modsætning til hvad nogle måske tror, har det samme fordele for kroppen at køre på en elektrisk cykel som at køre på en konventionel cykel, samtidig med at det giver et bredere publikum mulighed for at cykle.

Nu da du ved, at det er muligt at begynde at cykle på landevej som 50-årig, hvad med at finde ud af mere om hvordan man begynder at cykle på landevej og hvor mange kilometer man skal køre, når man lige er begyndt og hvad for en landevejscykel man skal vælge, når man lige er begyndt?

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic