Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60%

Vejcykel ramme størrelse guide

Du vælger ikke din racercykelramme som du vælger dine sokker om morgenen, eller som du køber et brød... Det er vigtigt at træde på en cykel i din størrelse for at finde det rette kompromis mellem komfort og ydeevne. Ramme længde og højde, målinger, størrelsestabeller: Vi fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide, i vores guide til størrelsesguide til racercykelrammer. Sæt dig i sadlen!

Holdningsundersøgelse af en ergonomisk cykel

En god måde at definere de ideelle dimensioner for din fremtidige racercykelramme er at få foretaget en holdningsundersøgelse af en cykelspecialist.
Målet med holdningsundersøgelsen er at finde den optimale position på cyklen for at opnå en behagelig og smertefri cykeltur. Der skal tages hensyn til rammens geometri samt cyklistens morfologi og intensiteten af træningen.
Takket være denne ergonomiske analyse får du værdifulde oplysninger om de rammemål, der passer bedst til dig.
Bemærk, at denne undersøgelse stadig har en vis omkostning og ikke er afgørende for at finde en cykelramme i din størrelse.

Størrelsestabeller for racercykelstel

Du skal vide, at ikke alle cykelproducenter tilbyder de samme standarder for rammestørrelser. Og ja, der findes ikke én universel guide til at vælge den perfekte ramme, uanset mærke. Hver producent tilbyder en tabel med de forskellige størrelser, som kan angives i cm, tommer eller i klassiske størrelser (XS, S, M, L, XL, XXL). Sørg for at konsultere disse data, når du vælger din racercykelramme.

Inseam til cykelrammehøjde

Glædeligvis er der en basismåling til at finde den rigtige cykelstørrelse: indskolingshøjden.
Da vi ikke alle har de samme kropsproportioner, er det denne afgørende information, der afgør, hvilken cykelrammehøjde du skal vælge, snarere end din højde.
For at måle din indskolingshøjde skal du bruge en ret tyk bog, et målebånd og en blyant. Gør således:
Gå barfodet og stil dig lige op mod en væg. Placer bogen mellem dine ben, i kontakt med perinealområdet, og udøv et let pres.
Når bogen er korrekt placeret, skal du forsigtigt trække dig væk, mens du holder den godt presset mod væggen.
Markér med en blyant, hvor kanten møder væggen, og brug derefter målebåndet til at måle afstanden fra gulvet til markeringen.
Multiplicer derefter resultatet med 0,66, og du har den størrelse cykelramme, du skal vælge.

Armspændvidde for længde af cykelramme

Faldt du mellem to størrelser? Gå ikke i panik, men tag blot en måling mere for at hjælpe dig med at vælge den bedste løsning.
Mens højden på cykelrammen er altafgørende, spiller afstanden mellem styret og sadelrøret også en vigtig rolle. Denne rammelængde afhænger af størrelsen af din krop og dine arme.
Det er her, at abe-indekset kommer ind i billedet for at fastlægge forholdet mellem armspændvidde og førerhøjde. Dette "abeindeks" fortæller dig simpelthen, om du har lange eller korte overarme!
For at beregne dit APE-indeks:
måle afstanden mellem dine arme fra den ene ende til den anden (lidt hjælp udefra vil være velkommen);
anvende følgende matematiske formel: din højde i cm - spændvidden af dine arme i cm
Er resultatet større end nul? Så bør du vælge den største størrelse mellem de to muligheder.
Er resultatet mindre end nul? Så er den mindre ramme det, du har brug for!

Valg af den rigtige størrelse cykelramme til et barn

Er du på udkig efter en cykel til dit barn?
Vær opmærksom på, at der også bruges en inderlængde. Det er dog ikke rammen, der bestemmer den rigtige størrelse på cyklen, men hjulstørrelsen.

Fodcykelrammens geometri

Højde og længde er afgørende for at definere størrelsen på racercykelrammer, men der er andre dimensioner, der også varierer parametrene. Erfarne cyklister vil lege med disse indstillinger for at kombinere ydeevne, komfort og effektivitet.
Oversigt over cykeldimensioner:
Sadelrørshøjde (rammehøjde);
Toprørslængde (eller vandret);
Sadelrørsvinkel;
Hovedrørsvinkel;
Hovedrørshøjde;
Hjulafstand;
Kædetræklængde;
Bundbeslagsnedfald;
Forgaffelhøjde.

Stack og rækkevidde: interessante indikatorer

Målingerne stack og reach, der har været populære blandt triatleter i årevis, er nu blevet udvidet til at omfatte alle typer cykler.
Disse nye elementer giver i realiteten et mere præcist skøn over positionen på cyklen:
Stack er en lodret måling, der strækker sig fra bundbeslagets aksel til det højeste virtuelle punkt på styrrøret. En høj stack giver bedre komfort, men mere modstand i luften.
Reach er en horisontal måling, der strækker sig fra toppen af styrrøret til det virtuelle punkt i midten af bundbeslaget. En høj rækkevidde giver en tilbagelænet position på cyklen, som vil glæde ryttere, der er på udkig efter aerodynamik.
Stakken og rækkevidden danner en virtuel ret vinkel. Praktisk information til at vælge en stilling, der er tilpasset til hans praksis.

Indstillinger for periferiudstyr

Endelig må man ikke glemme at justere cykelstellets periferiudstyr. Sadlen og cockpittet kan ændre positionen på cyklen betydeligt og forbedre komforten eller ydeevnen.
Stav, sadelpind, saddelhældning og -tilbøjning, styrets bredde ... alt dette bør tages i betragtning for at få maksimal glæde af din cykel.
Husk under alle omstændigheder: hemmeligheden bag at finde den rigtige størrelse på racercykelrammen er at prøve den på!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud