Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan kan du udstyre dig til Roc d'Azur?

I år har du besluttet dig for at deltage i Roc d'Azur, verdens førende mountainbike-event, der er åbent for alle, og som hvert år samler næsten 20.000 deltagere i fem dage på François Léotard naturbasen i Fréjus, i hjertet af Massif des Maures.
For at sikre, at du er så godt forberedt som muligt til dette event, har vi besluttet at tilbyde dig denne lille guide, der skal hjælpe dig med at ruste dig til Roc d'Azur.

Hvordan du beskytter dig effektivt for at deltage i Roc d'Azur.

For at kunne deltage i Roc d'Azur skal du ud over en mountainbike i god stand også have en CE-godkendt hjelm, som skal bæres fra start til slut af hvert løb med hageremmen fastgjort under straf af diskvalifikation.
For at deltage i et XC-løb (crosscountry) anbefaler vi en let, ventileret hjelm med god støtte til baghovedet for at undgå overophedning af hovedet midt i en anstrengelse.

Når vi taler om beskyttelse af hovedet, skal vi også tænke på øjnene. Når man kører mountainbike, kan man nemlig blive offer for mange fremskrivninger i hovedet. Du bør derfor tænke på cykelbriller, som er særligt dækkende og beskytter dine øjne perfekt under begivenhederne. Hvis du har problemer med synet og ikke kan bære linser, skal du være opmærksom på, at nogle modeller kan forsynes med korrigerende linser, så de er perfekt tilpasset dit syn.

Hænderne er ofte de første, der bliver udsat i tilfælde af et fald. Så selv om det ikke er obligatorisk at bære handsker, skal du huske at tage et par handsker på, korte eller lange, afhængigt af dine præferencer, vejret eller den begivenhed, du planlægger at deltage i. Det kan spare dig for en masse problemer i tilfælde af uventet kontakt med jorden.

For atletik- og markbanestævner er det vigtigt at bære et par handsker

Til enduro-events er det obligatorisk at bære en fuld hjelm, som kan være fast eller hybrid, og det er også obligatorisk at bære et par lange handsker, knæbeskyttere, albuebeskyttere samt rygbeskyttelse.
Til tursejladser, Gravel Roc, Roc Ruelles eller Tri Roc er mountainbikehjelmen tilstrækkelig, uanset om det er for børn eller voksne.

Hvilke bib shorts skal du vælge til Roc d'Azur?

Visse begivenheder, som f.eks. Canyon Roc Marathon, kan vare i mange timer. For at få den bedst mulige komfort er det vigtigt at vælge mountainbikeshorts eller shorts, der er tilpasset din træning.

I XC, ligesom på en racercykel, er det at foretrække at have stramme lycra shorts på. Ud over forbedret aerodynamik giver denne type shorts dig fremragende muskelstøtte og stor bevægelsesfrihed. Stropperne forhindrer, at shortsene glider. Endelig, og især hvis du deltager i et langdistanceløb, bør du vælge en model med gelskind for maksimal komfort.
Damer, overvej at vælge en særlig damemodel for at opnå øget komfort: skindet vil nemlig være perfekt tilpasset din anatomi, hvilket ikke er tilfældet med en herremodel.

Til mountainbike-touring, enduro- eller grusbegivenheder kan du vælge mountainbikeshorts eller shorts med mountainbike-underbukser. Du må ikke glemme at bære en beklædningsgenstand med en søm (skum eller gel), der er specielt tilpasset til cykling, da den er til for at forhindre mange smerter som følge af vibrationer eller gnidning på sadlen, som er meget hyppige ved mountainbike cykling.

Hvilken cykeltrøje skal du vælge til Roc d'Azur?

Til XC-løb skal du, ligesom med bib shorts, vælge en tætsiddende trøje, der giver dig bedre aerodynamik under løbet. Den er let og åndbar og tillader sved at fordampe, i modsætning til f.eks. en bomuldstrøje.
Derudover har denne type trøje flere lommer på ryggen, så du kan have kornbarer eller energigels med, som du kan indtage under løbet.
Det anbefales også at bære en teknisk underbeklædning, med andre ord en undertrøje, under din cykeltrøje. Dette forbedrer afledningen af sved og regulerer din kropstemperatur.

Til cykelløb anbefales det, at du bærer en teknisk underbeklædning, f.eks. en undertrøje, under din cykeltrøje

Til enduro-arrangementer kan du vælge en løsere, lige snittet trøje, som fås i to versioner: kortærmet eller langærmet. Sidstnævnte model vil give dig ekstra beskyttelse i tilfælde af fald eller gnidning mod grene.

Til enduro-løb kan du vælge en løstsiddende, lige trøje, som fås i to versioner: med korte eller lange ærmer

Til vandreture, hvor stopuret ikke er et problem, er det op til dig at vælge hvilken type trøje du foretrækker mellem de to ovennævnte: der er ingen kontraindikationer, så vælg den, du føler dig bedst tilpas i.

Hvilke sko skal du vælge til Roc d'Azur?

Hvis du kører XC, har du sikkert for længst indført automatiske pedaler på din mountainbike. Derfor har du brug for lette mountainbikesko, der passer til den type pedaler, du bruger på din cykel (SPD), og som giver dig mulighed for at returnere hele kraften fra dine pedaler uden at miste energi. Disse sko har normalt klamper for at sikre, at du ikke glider i de sektioner, hvor du skal bære din cykel.

Hvis du bruger flade pedaler, må du heller ikke glemme valget af sko ved også at vælge specielle mountainbikesko, der er forstærket, især foran og på hælene, i tilfælde af stød eller stenprojektioner. De vil også være udstyret med steigejern til de passager, hvor du skal sætte foden ned.

Ved enduro- eller touringløb kan du vælge all-mountain-sko, som er blødere og mere komfortable end langrendssko, men også mere dækkende, fordi de hæver sig over anklen. De giver dig derfor en bedre beskyttelse af dine fødder.

Til Tri Roc skal du bruge både et par cykelsko til mountainbike-arrangementet og et par løbesko, der passer til løbeturen, til løbearrangementet.

Endelig må du ikke glemme, at sokker passer til sko. Så vælg cykelsokker, som fremmer svedafledningen og derfor holder dine fødder tørre under dit arrangement i modsætning til almindelige sokker.

Hvad skal du have på før starten og efter målstregen

På dagen anbefales det at tage til startområdet med en rygsæk, som du kan efterlade hos en pårørende i startområdet eller eventuelt i din bil under løbet, og hvori du kan lægge skiftetøj.

Roc d'Azur finder sted i oktober, og starten er normalt omkring kl. 8.00 for de fleste begivenheder. På denne tid af året kan temperaturen derfor være forholdsvis kølig. Det er derfor tilrådeligt at tage en vindjakke på, som du kan tage af lige før startstedet og lægge i din rygsæk, hvis du efterlader den hos en anden person. På den måde undgår du at blive kold før starten.

Efter løbet skal du tage en jakke med dig

Hvis du er dækket af sved eller mudder efter løbet, vil du sikkert sætte pris på at kunne tage noget andet tøj på, især hvis du er heldig nok til at komme på podiet eller vil benytte lejligheden til at gå rundt i udstillingsgangene. Glem ikke at pakke en vaskeklud, et par bukser, en t-shirt, undertøj og vigtigst af alt, et par behagelige sko til at gå rundt i løbsbyen.

Hvordan du skal væske og spise før, under og efter begivenheden.

For at være i optimal form skal du, efter at have indtaget langsomt sukker dagen før løbet, planlægge at spise dit sidste måltid tre timer før løbet, så du ikke starter midt i fordøjelsen.
Under løbet skal du ikke glemme at spise. Under løbet må du ikke glemme at give dig selv mad. Tag energibarer og geléer med, så du kan holde dig i gang og få et boost. Mængderne skal tilpasses efter længden af den begivenhed, du deltager i.

Hydrering

Hydrering er også meget vigtigt. Under løbet skal du sørge for en isotonisk drik til at putte i din vandflaske eller taske.
Hvis du har planlagt en rygsæk til målstregen, skal du medbringe en restitutionsdrik for at rehydrere din krop og genopbygge dine glykogenreserver.

Hvordan jeg bærer mine ting til Roc d'Azur.

Roc d'Azur samler deltagere fra hele Frankrig, men også fra flere lande. For at komme til starten af arrangementet skal du måske rejse i bil, bus, tog eller fly?

Hvis du rejser med tog eller fly, har du brug for en taske til din cykel. Nogle modeller giver dig mulighed for at transportere din cykel samlet, mens du i andre modeller skal skille den ad først. De fleste af disse cykeltasker er bløde, men når du rejser med fly, er det bedst at bruge en hård taske for at undgå brud.

Du skal også medbringe alle de ovennævnte ting (hjelm, trøje, cykelshorts, sko osv.). For at gøre dette kan du overveje at udstyre dig selv med en sportstaske specielt beregnet til cykling, hvor du kan finde særlige rum til at opbevare din hjelm eller dine sko.

Det næste skridt er at bære din cykel

Så kan du fra din indkvartering til afgangsstedet bruge en cykelrygsæk, som også har rum til hjelm, sko og til at lægge ting eller tøj i, som du kan tage af før afgang (f.eks. en jakke) eller tage på efter ankomst (f.eks. et sæt tøj til at skifte til).

Nu ved du alt, hvad du skal vide for at kunne deltage i Roc d'Azur med det rigtige tøj og i fuld sikkerhed. Nu er det op til dig!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic