Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Sammenligning af mountainbikehjelme

Du er lige begyndt med mountainbiking. Logisk nok spekulerer du på hvordan du vælger dit mountainbikeudstyr for at køre sikkert. Hjelme er en vigtig sikkerhedsfaktor på en cykel, og det gælder i endnu højere grad på en mountainbike. Derfor tilbyder vi en lille sammenligning af mountainbikehjelme, så du kan vælge den model, der passer til din praksis.

Hvorfor skal du have hjelm på, når du kører mountainbike

Selv om det ikke er obligatorisk for voksne, er hjelme en vigtig del af det udstyr, der kræves for at cykle, uanset om det er en racercykel eller en mountainbike. I tilfælde af et fald kan det faktisk redde dit liv, da hovedskader er den hyppigste dødsårsag blandt cyklister. Brug af hjelm er derfor den sikreste måde at beskytte dit hoved på i tilfælde af en kollision. Husk også at kontrollere, at den model, du vælger, opfylder de europæiske standarder (CE EN 1078).

Og glem ikke, at en hjelm skal passe perfekt til dit hoved, hvis den skal beskytte dig effektivt. Det er derfor vigtigt at tage den rigtige størrelse for dig. Uanset om du er en mand eller en kvinde, er modellerne generelt blandede, og de damehjelme, som du kan finde på markedet, adskiller sig hovedsageligt ved deres farve.
For at give dig mulighed for at justere hjelmen perfekt til dit hoved er de fleste mountainbikehjelme udstyret med en justeringsknap til baghovedet, der passer perfekt til dit hoved.

Endelig må du ikke glemme, at du i tilfælde af et slag mod hovedet absolut skal skifte din hjelm, selv om den ved første øjekast ser intakt ud. Efter slaget er den måske ikke længere 100 % effektiv i tilfælde af et nyt fald.

Husk endelig, at hvis du bliver ramt i hovedet, skal du skifte din hjelm, selv om den ved første øjekast ser intakt ud

Til hver mountainbike disciplin hører en hjelm

Når du kører mountainbike, støder du på forskellige terræner og især på trærødder, klipper og sten. Det er derfor vigtigt at gøre det rigtige valg af mountainbikehjelm, især i forhold til den disciplin, du skal udøve.
De hjelme, der bruges til f.eks. cross-country, enduro eller downhill, har nemlig ikke de samme specifikke egenskaber ... og du som rytter har ikke de samme forventninger. Afhængigt af model og disciplin vil de være lettere eller lettere, mere eller mindre ventilerede, mere eller mindre forstærkede osv.
Desuden kan du finde dem til alle priser, fra et par dusin euro til flere hundrede euro for topmodellerne.

Hvordan du vælger din hjelm til enduro mountainbike.

Hvis du er nybegynder inden for enduro-cykling, spekulerer du sikkert på, hvad de bedste enduro mountainbikehjelme er, og hvilke kriterier du bør tage hensyn til for at vælge den hjelm, der passer til dig og frem for alt til din kørsel.

Mest af tiden vælger ryttere til enduro mountainbike all-mountain modeller, selv om flere og flere ryttere også vælger en full-face hjelm, især dem, der er til spænding, eller som kører enduro i bjergene eller på snoede stier.

Den allmountain-hjelme har den fordel, at de giver mere beskyttelse end en konventionel hjelm takket være deres wrap-around-form, der også omfatter nakken. Derudover er de udstyret med et visir, der beskytter dig mod solen, men også mod grene, der kan genere dig under din enduro.
De er lidt tungere end en klassisk mountainbikehjelm, men er alligevel ret lette sammenlignet med en full face-hjelm og har mange ventilationsmuligheder. Blandt disse modeller tilbyder nogle hjelme øget beskyttelse takket være MIPS-teknologien (Multi-directional impact protection system), som hjælper med at reducere risikoen for hjernerystelse i tilfælde af et voldsomt slag.

Sådan vælger du din full face mountainbikehjelm

Harry for spænding og dygtig til at køre ned ad bakke, vil du helt sikkert have lyst til at kigge på en full face hjelm for at beskytte dit hoved i tilfælde af fald, der nogle gange kan forekomme ved høje hastigheder. Hvis du undrer dig over, hvorfor vælge en full-face mountainbikehjelm, skal du vide, at den store fordel ved en full-face hjelm - sammenlignet med en konventionel hjelm - er, at den beskytter hele dit hoved, herunder dit ansigt, i modsætning til en konventionel hjelm, der kun beskytter dit kranium.

Hvis du er til DH-kørsel, kan du vælge en klassisk full face mountainbikehjelm. Hvis du ønsker at dyrke enduro på sikker vis, men er bange for at få det for varmt eller løbe tør for luft på stigningerne med din full-face hjelm, skal du vide, at der findes modeller af modular full-face hjelme, dvs. at hageremmen kan tages af, så du kan få en 2-i-1 hjelm: let til op ad bakke og beskyttende på nedkørsler og farlige passager.

Sådan vælger du en hjelm til mountainbike-cykling på langrend.

Til cross-country kørsel kan du vælge en cross-country mountainbikehjelm, der er "klassisk", og hvis særlige kendetegn er, at den er særlig let og ventileret. Denne type hjelm giver effektiv beskyttelse af kraniet, men beskytter ikke nakken eller ansigtet. Den vil derfor være forbeholdt mountainbike-cykling, hvis du er nybegynder, eller til langrend på lange stier, og den vil blive undgået, hvis du er vant til at bevæge dig ud på stejle stier eller nedkørsler.

Hvis du har en eventyrers sjæl og ønsker at udforske de omkringliggende singler, er det bedre at vælge en all-mountain-hjelm, der har det grundlæggende fra en klassisk hjelm, men som også beskytter baghovedet takket være en omsluttende form bag på hjelmen. Derudover er disse modeller normalt udstyret med et visir, et ikke uvæsentligt element, når du kører i områder, hvor solen er meget til stede for at beskytte dine øjne (ud over at bære mountainbike-briller) eller endda for at beskytte dit ansigt mod grene.

Sådan vælger du en mountainbikehjelm til børn.

Dit barn vil gerne køre på mountainbike. Det er kun rimeligt, at du ønsker den bedste beskyttelse for ham/hende, så det giver mening, at du spørger dig selv hvordan man vælger en mountainbikehjelm til børn.

Først og fremmest skal du vide, at siden 2017 har hjelme været obligatoriske for børn op til 12 år. Det siger sig selv, at efter denne alder anbefales det kraftigt at fortsætte med at beskytte hans hoved.
Ud over at vælge en hjelm, der passer til dit barns cykling og kraniestørrelse, er det nødvendigt at lade ham vælge sin hjelm (og især dens farve eller mønstre), så han bærer den frivilligt, og så det ikke bliver en pligt for ham.

Til mountainbike, som for voksne, skal valget af hjelm tilpasses dit barns praksis: til cross-country kan du foretrække en "klassisk" hjelm, og hvis dit barn er en vovehals, dygtig til lange nedkørsler, og du vil være sikker på at beskytte hans hoved, anbefaler vi, at du vælger en full face hjelm.

Nu hvor du ved alt om at vælge en mountainbikehjelm, hvad med at finde ud af hvordan du vælger dit mountainbiketøj? Og for at fuldende dit perfekte mountainbike-outfit skal du ikke glemme at tjekke vores købsguides for mountainbikehandsker, mountainbikebriller og mountainbikesko.

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic