Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Top 10 must-have-artikler til dit triatlonudstyr

Det er besluttet: Du skal deltage i din første triatlon! En stor udfordring i udsigt... Men har du tænkt på at blive ordentligt udstyret? Triatlon er en forbundet disciplin, der kombinerer tre sportsgrene i én og derfor kræver tre gange mere udstyr. Ekoï tilbyder dig en top 10-liste over vigtigt triatlonudstyr til svømning, cykling og løb. Lad os komme af sted!

1. Tri-funktionen, den vigtigste del af triatlonudstyret

Hvis du har undersøgt hvad triatlon er, vil du vide, at tri-funktionen er et must-have i triatleterens garderobe. Det er en multipurpose suit, med eller uden ærmer, fremstillet i ét stykke. Dermed undgår man at skulle skifte mellem hver enkelt begivenhed for at opnå størst mulig tidsbesparelse ved overgange.

Her er kendetegnene for en tri-funktion:

  • en hydrofob membran for at bevare følelsen af at glide gennem vand;
  • en tynd integreret søm , der er nyttig til cykeldelen, men ikke forstyrrende for løb;
  • Et let, åndbart stof, der hurtigt transporterer sved væk og optimerer tørringen.

Vi støder også på tri-funktionen i form af et sæt bestående af to beklædningsgenstande: en singlet og en bib shorts. Denne triatlonbeklædning er populær under langdistancekonkurrencer. Den er mere praktisk til naturlige behov og giver mere frihed til at skifte top i forbindelse med overgange.

2. Triatlon- eller landevejscykel

Hvem siger cykelkomponent, siger cykel! Bortset fra cross-triatlon, hvor du skal bruge en mountainbike, skal du køre på en asfaltbane. Der er derfor tale om et vejcykelarrangement, som kræver en montering, der er egnet til asfalt.

Der er to muligheder for dig:

  • Vejrcyklen, der bruges af mange triatleter, både begyndere og erfarne.
  • Triatloncyklen, der er designet specielt til den kædeformede disciplin. Den ligner en tidskørselscykel, er mere aerodynamisk og stiv end den klassiske landevejscykel, men mindre let og manøvredygtig. Ideel til rullende kurser!

Husk, at den første løsning er den løsning, der foretrækkes af de fleste kommende triatleter.

3. Udvidelser

I din første konkurrence vil du bemærke, at dine konkurrenters trofaste cykler er udstyret med extendere, en cykelkomponent, der er unik for triatlonudstyr. Mens disse horisontale stænger normalt er integreret i styret på tidskørselscykler, er det også muligt at montere dem på styret på landevejscykler. De giver dig mulighed for at øge aerodynamikken og hastigheden takket være en endnu mere fremadbøjet stilling med albuerne tæt på hinanden. En interessant mulighed til langdistanceløb, som f.eks. Half Ironman, hvor du kan variere positionerne og samtidig nyde godt af en komfortabel støtte på cyklen med skumarmstøtterne.

Vær dog advaret: Hvis du vælger extendere, skal du sørge for at justere dem korrekt, ellers risikerer du at miste kraft og komfort. Desuden kræver denne nye position en vis tilvænningstid for at lære at kontrollere stabiliteten, især i sving.

Bemærk også, at ved arrangementer, hvor det er tilladt at køre drafting, må forlængelserne ikke gå ud over styrkapperne. I dette tilfælde er alternativet at vælge korte, lukkede forlængelser (de to ender er forbundet med en bro), som er specifikke for triatlon på kortdistance.

4. Cykelhjelmen

Cykelhjelme er påkrævet for at deltage i en triatlon. Det er en sikkerhedsfunktion i sig selv, der er designet til at beskytte dit kranium i tilfælde af et fald og et slag.

En traditionel cykelhjelm til landevejscykler vil være mere end rigeligt for begyndere, mens erfarne triatleter vil søge mod en aero-hjelm, såsom den dobbelte Ironman-verdensmester Patrick Langes hjelm.

Et vigtigt punkt at huske på: Du skal absolut fastgøre hagesmækken, før du rører din cykel under den første overgang. Ved den anden overgang kan remmen først fjernes, når du har sat cyklen ned.

5. Cykelsko til triatlon

Endnu vigtigere er cykelsko, der er kompatible med dine automatiske pedaler. Du skal være opmærksom på, at der findes to typer sko til triatlonridning:

  • vejcykelsko;
  • triatlon-cykelsko, der er fremstillet specielt til den disciplin, der køres.

Afhængigt af dit krav og din ydeevne vil valget ikke være det samme. Hvis en vejsko passer perfekt til en triatleter, der er i lære, er triatlonskoen afgørende, når du ønsker at forbedre dine overgangstider. Sidstnævnte er faktisk designet til at opfylde triatleternes behov: de kan smuttes lynhurtigt og uden sokker.

Helt konkret er triatlon-cykelskoene:

  • mere fleksibel;
  • bedre ventileret;
  • Med en bagudvendt tunge, der skal fastgøres til pedalerne og beskydes, når de er på cyklen;
  • Med et spændesystem, der gør det nemmere at sætte foden ind, mens du træder i pedalerne.

6. Triatlondragten

Tri-dragten erstatter svømmedragten, men den er ikke det eneste stykke triatlonudstyr til svømning i åbent vand. Badedragten er også et must-have!

Ja, for hvis vandtemperaturen er under 16 grader, er du tvunget til at have en på for at få lov til at deltage. Omvendt står der i det franske triatlonforbunds (FFTRI) regler, at en våddragt til triatlon ikke er tilladt over 24,5 grader.

De må ikke bære våddragt

Det meste af tiden er det altså dit valg. Bemærk, at selvom neopren-våddragten er længere tid om at tage af under den første overgang, giver den en velkommen termisk beskyttelse og en ikke ubetydelig forøgelse af opdriften. En god allieret for triatleter, der frygter vanddelen! Desuden er gode svømmere ofte glade for, at våddragten er forbudt, da det giver dem mulighed for at udfolde deres talent og skabe store kløfter til de andre deltagere.

Svømning er en fantastisk måde at få mest muligt ud af løbet på

Du skal naturligvis have dit eget par svømmebriller. Hætten udleveres normalt på løbsdagen med dit løbenummer skrevet på den.

Du skal naturligvis bruge dine svømmebriller

7. Løbesko

Der findes ingen egentlige triatlonsko til løbetræningen. Det er blot et par løbesko, men de skal stadig tilpasses din morfologi.

Hvordan vælger du? krop og din fodform. Husk også, at en sko, der er ideel til en triatlon i størrelse S, måske ikke er ideel til en Ironman...

Det særlige ved triatlonsko er især snøringen. For altid at spare kostbar tid under overgange er det almindeligt at erstatte de traditionelle snørebånd med et par selvlåsende snørebånd. Du indstiller dem efter din smag før løbet, og så skal du bare tage dine sko på direkte uden at binde nogen knuder eller andre manipulationer ved skiftet. Magisk, ikke sandt?

8. Bæltet med rygrem

Selvfølgelig er bib-bæltet ikke bare et tilbehør, men det giver dig mulighed for at undgå at beskadige din trifold ved at spare den for nålestik. En utænkelig løsning, i øvrigt, da startnummeret skal bæres foran under cykeldelen og bagpå under løbedelen.

Det er nemt at dreje, og nummerbæltet har også små rum til at holde nogle geler. Sørg for, at den har tre fastgørelsespunkter, det er obligatorisk.

9. GPS-uret

En primær rejsekammerat, der skal kunne spore dine præstationer under konkurrencen. Der findes forbundne ure, der er kendt som triatlonure, som giver dig mulighed for at kæde de tre discipliner svømning, cykling og løb sammen, samtidig med at de inkluderer overgangstider. Distance, tid, tempo, maksimal puls... det er op til dig at indstille de indikatorer, du ønsker, for at hjælpe dig med at styre din indsats og nå dine mål!

Bonus: du vil kunne visualisere din bane i slutningen af konkurrencen.

10. Overgangstasken

Ja, du har brug for en container til at bære alt dit triatlonudstyr! Hvis en klassisk rygsæk er perfekt, er en overgangstaske mere praktisk med særlige rum og opbevaringslommer. Så du kan være velorganiseret og tage fat på din triatlon med ro i sindet.

[GRID

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic