Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Vigtigt mountainbike-tøj til mænd

Vil du begynde at køre mountainbike? Logisk nok spekulerer du på, hvad der er must-have mountainbike-tøj til mænd. Når du har fundet ud af hvordan du vælger dit mountainbiketøj, kan du læse vores guide til vigtigt mountainbiketøj til mænd.

Hovedet

Først og fremmest skal du for at køre sikkert huske at beskytte dit hoved med en Mountainbike-hjelm (klassisk, all mountain eller full face), der er tilpasset den disciplin, du dyrker.
Dine øjne skal også beskyttes mod stænk, støv og grene med cykelbriller, som kan tilpasses dit syn.

Overkroppen

På overkroppen er det vigtigste element i dit mountainbike-outfit cykeltrøje. Afhængigt af din praksis (cross-country, enduro, DH) vil dette ikke have de samme egenskaber. Hvis vi til XC foretrækker en trøje tæt til kroppen (som til landevejscykling), kan vi til enduro eller DH vælge en trøje med en løsere pasform.
I alle tilfælde skal trøjen være let og åndbar for ikke at blive for varm og for at tillade afledning af sved under din tur. Hvis den er udstyret med lommer bagpå, kan du opbevare dine personlige ejendele.
Trøjerne fås i kortærmede, ærmeløse (til sommer) eller langærmede (til vinter) versioner.

Sommer eller vinter anbefales det, at du bærer en teknisk underbeklædning under din trøje for at forbedre svedtransporten og regulere din temperatur. Om sommeren vil den være ærmeløs eller kortærmet, mens den om vinteren vil være langærmet og designet i et termisk materiale for at isolere din krop mod kulde.

Om vinteren skal du have en termisk jakke på for at køre varmt.
For at bekæmpe de koldeste temperaturer anbefales det endda at tage tre lag tøj på:

    • En teknisk underbeklædning;
    • En langærmet trøje;

Indtil midt på sæsonen, når vejret er ustabilt eller omskifteligt, kan du investere i en windbreaker og en regnjakke, så du kan køre vindfrit og tørt, uanset vejrforholdene.

Hænder

Ved mountainbiking er det nødvendigt også at beskytte hænderne, da de ud over risikoen for fald også kan blive udsat for ydre aggressioner (grene osv.).
Selv om teorien er, at du bør bære korte handsker (eller vanter) om sommeren og lange handsker om vinteren, kan det nogle gange være bedre at bære lange handsker hele året rundt for at beskytte dine hænder effektivt, når du kører mountainbike. Sommerhandsker vil naturligvis være lette og ventilerede, mens vinterhandsker vil være foret for at beskytte dine hænder mod kulde.

Underkroppen

En af de vigtigste dele af en mountainbikers outfit er shorts eller cykelshorts. Valget mellem det ene eller det andet vil - ligesom med trøjen - blive truffet afhængigt af den disciplin, der udøves.
Til cross-country vil man foretrække en tætsiddende shorts (som til landevejscykling), mens man til enduro eller DH hellere vil vælge mountainbikeshorts med en løsere pasform.
Men under alle omstændigheder vil du spare mange smerter, især på grund af rystelser og gnidninger på sadlen under turen, hvis du bærer shorts med en søm (skum eller gel).

Afhængigt af sæsonen fås cykelshortsene i tre versioner: korte, lange (foret med termisk stof) eller corsair (til den halve sæson). Du kan vælge mellem en model med eller uden stropper, alt efter hvad du ønsker.

Fødderne

Ved mountainbike-cykling skal fødderne også beskyttes, og det indebærer, at man skal vælge et par sko. Uanset om du vælger flade pedaler eller automatiske pedaler, vil skoene ikke være de samme.
For at kunne passe til pedaler med automatiske klamper skal mountainbikeskoene være kompatible med de valgte pedaler (SPD- eller MTB-system).

Mountainbikesko har den fordel, at de er forstærket, især foran med en stenbeskyttelse. Og da mountainbikere ofte er nødt til at sætte foden ned for at komme over forhindringer, er disse sko velegnede til at gå i (i modsætning til cykelsko til landevejskørsel).

For at fuldende dit outfit bør du også overveje cykelsokker, som fjerner sveden og holder dine fødder tørre under træningen. Om vinteren kan et par termosokker i dine sko holde dine fødder varme.

Med vores guide er du nu klar til at begynde at cykle mountainbike med det perfekte mountainbiker-look. Hvad med at finde ud af, hvilket must-have mountainbiketøj til kvinder, hvordan man vælger det rigtige mountainbiketøj til børn og hvordan man vælger det rigtige mountainbiketøj om vinteren?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic