Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60%

Hvilket udstyr skal du vælge til landevejscykling?

Ønsker du at begynde at cykle på landevejen? Selv om landevejscykling er tilgængeligt for alle, kræver det udstyr, der er specifikt for denne disciplin. Men hvilket udstyr skal du så vælge for at nyde denne smukke sport fuldt ud? Cykel, hjelm, tøj, tilbehør... Vi fortæller dig alt!

En cykel tilpasset til landevejscykling

For at komme i gang med landevejscykling skal du stille din cykel i garagen og købe en landevejscykel, der er designet specielt til denne sport. Din nye cykel vil have et buet, rundt eller fladt styr, så du kan have en tilbagelænet eller endda liggende stilling, når du kører.
Der er et væld af valgmuligheder!
En racercykel består af forskellige elementer, der påvirker prisen og derfor skal tages i betragtning, når du køber:
Rammen: aluminium til cykler på begynder- og mellemniveau eller carbon til cykler med mere lethed og stivhed. Det er muligt at vælge et aluminiumsstel med en carbongaffel, et godt kompromis til opdagelsen af landevejscykling.
Drevkæde med dobbelt eller tredobbelt kædeblad: vælg den efter kvalitet og efter det miljø, hvor du skal cykle.
Hjulene: fælgbredde, sammensætning, vægt, skivebremser eller bremseklodser...
Fælgens dæk: slangeløst dæk med anti-punktur-system, dæk med slange eller rørformet dæk.
Når du starter, er det først og fremmest vigtigt at vælge en cykel, der passer for at kunne foretage behagelige udflugter og nyde at køre. Derefter vil det være muligt at opgradere til cykler i den højere ende.

Automatiske pedaler

Har du nogensinde set en cyklist stige af? Hans dukkende gang kan være forvirrende... Det skyldes en stiv sål, der er karakteristisk for cykelsko til landevejskørsel, og som er nødvendig for at køre med automatiske pedaler.
Hvad er automatiske pedaler? Et fastgørelsessystem, der gør det muligt at samle skoen og pedalen sammen. Denne forening giver bedre pedaleffektivitet og et mere afrundet pedalslag, da rytteren trykker og trækker i pedalerne på samme tid.
Begyndere viser nogle gange en vis modvilje mod automatiske pedaler, da de er bange for ikke at kunne tage skoene af i tide til at sætte fødderne op. Gælder det for dig? Der er intet til hinder for, at du først kører med flade pedaler, før du tør skifte til automatiske pedaler. Det er en færdighed, som du hurtigt kan lære! Øv dig i at tage dine sko af og på på en parkeringsplads, på en travl gade eller i bunden af dit hus. Vær opmærksom og tag det roligt. Du vil se, at automatiske pedaler vil ændre dit liv!
Under alle omstændigheder er de afgørende for at gøre fremskridt og sigte efter præstationer. En nødvendig passage, men uden smerte, det lover jeg.

En cykelhjelm til landevejskørsel

Ridning på asfalt er ikke uden fare. Risikoen for at falde er allestedsnærværende: forhindringer, der skal undgås, sving, vådt vejbelægning, sammenstød med andre trafikanter, kørsel i flok... Desværre kan en ulykke hurtigt ske.
Selv om hjelme kun er obligatoriske for børn under 12 år, skal du imperativt beskytte dit hoved, når du kører på cykel. Cykelhjelmen er en integreret del af cyklistens udstyr.
Der findes cykelhjelme til alle priser og i alle farver. De dyrere modeller vil favorisere aerodynamik og lethed. Når du køber din cykelhjelm, skal du sørge for at vælge en kvalitetshjelm, der passer til din hovedstørrelse, så du får en effektiv beskyttelse. Den skal give mulighed for god ventilation og være CE-godkendt, hvilket er en garanti for sikkerhed.

En komplet cykelbeklædning

Hvilket udstyr skal du vælge til landevejscykling? Et sæt tøj til sommeren og et andet til vinteren, komfortabelt og åndbart frem for alt for at kunne cykle under optimale forhold.
Tilbehør til udstyr til landevejscyklister

Trafikken på landevej er ledsaget af en række tilbehør, der fås i handlen.
Blandt det vigtigste er:
et punkteringssæt, der er særligt nyttigt til at skifte en punkteret slange og fortsætte turen;
en eller flere flaskeholdere, så du kan holde dig hydreret under hele din cykeltur på landevejen.
For begyndere, der ønsker at gøre fremskridt og konkurrere, er her nogle ekstraudstyr, der er uundværlige for træningen:
Forlængere til at passe på cykelstyret;
en GPS-cykelcomputer;
en effektsensor;
en kadencesensor;
et cardiobælte til pulsmåling;
en hjemmetræner til træning derhjemme.

BESTSELLER LIGE NU

  1. Cyklistudstyr

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic