Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er det vigtigste cykeltøj til mænd?

Er du en mand, der cykler og ønsker at vide hvordan du vælger dit cykeltøj? Så er du kommet til det rette sted. Vi har en lille oversigt over mænds must-have cykeltøj.

Kortsiderne

Er du ved at være klar til at hoppe på cyklen i flere timer? Glem din yndlings joggingdragt og invester i cykelshorts, dine balder vil takke dig.
Shortsene skal tages på uden undertøj, da de ellers vil mindske deres effektivitet, og de skal være tilpasset din talje.
Og hvis du er mand, er det vigtigt at vælge en maskulin model, der passer specielt til din anatomi.

Cykelshorts, som normalt er lavet af sportlycra, fås i tre længder afhængigt af årstiden: korte til sommer, korsar til halvåret og lange til vinter.

Det er også muligt at finde strap bib shorts og strapløse bib shorts alt efter dine personlige præferencer, men det er vigtigt at bemærke, at stropperne giver dig optimal støtte og forhindrer bib shorts i at glide.
Hvis du vælger en stropløs bibshort, skal du sørge for, at den model, du vælger, har en god elastisk pasform omkring taljen og lårene, så de ikke bevæger sig under træning, hvilket kan give meget ubehagelige skrammer i skridtet.

Shortsene fås også med skumsampuder eller gelindlæg afhængigt af modellen, så de passer til alles ridning.

I landevejscykling er shortsene stramme for at fremme aerodynamikken. Og stoffet, især korte shorts til sommeren, giver mulighed for ultrahurtig tørring. Om vinteren er den foret med termisk stof, så du kan bekæmpe kulden under din træning.

Til sidst, hvis du dyrker mountainbike, vil du foretrække en undershort, der er gemt under mountainbikeshorts, for at være fri i dine bevægelser og for at drage fordel af materialer, der er mere modstandsdygtige over for ydre aggressioner (grene osv.).

Motorcykeltrøjen

For overkroppen er cykeltrøjen den første vigtige del af en cykelbeklædning.

Cyklingtrøjer er designet med åndbare materialer, der transporterer sved væk, så du kan køre tørt under hele turen.
Derudover har de lommer på ryggen, hvor du kan lægge dine personlige ejendele (nøgler, mobiltelefon, mad under træningen osv.).

Cykeltrøjer fås i tre versioner afhængigt af årstiden: langærmede til vinter, kortærmede til sommer og ærmeløse, når temperaturen stiger.
Om sommeren er de lette og luftige. Om vinteren vil de normalt være foret med termisk stof for at holde kroppen varm.

På landevejen bæres cykeltrøjer tæt til kroppen, som en anden hud, for at fremme aerodynamikken, mens der på mountainbike generelt foretrækkes løsere trøjer.

Teknisk undertøj

Hvad enten det er vinter eller sommer, er teknisk undertøj ikke til at overse. Her taler vi ikke om boxershorts eller trusser, når vi taler om undertøj, men om undertrøjer.

Teknisk undertøj fås med lange ærmer til vinteren, korte ærmer til mellemsæsonen og ærmeløse underbukser til sommeren. De passer derfor under enhver trøje, uanset om den er kort- eller langærmet.

Undertøjets formål er at fremskynde afgivelsen af sved for at holde kroppen tør og dermed regulere kropstemperaturen. Om vinteren vil det også være nyttigt for dig til at bekæmpe kulden.

Den termiske jakke

For at cykle om vinteren på trods af de lave temperaturer uden at fryse, skal du bruge en termisk jakke.
Afhængigt af de områder, hvor du cykler, og de temperaturer, du vil blive udsat for, findes der jakker, der er mere eller mindre varme. Nogle af dem er endda designet til at fortsætte træningen ved temperaturer under nul.

Den termiske jakke er designet til at være både vandtæt mod regn, vindtæt for at bekæmpe luftindtrængning og åndebar for at fjerne sved.

Om vinteren skal du faktisk have tre lag tøj på for at holde din krop varm og bekæmpe de koldeste temperaturer:

      - En langærmet teknisk underbeklædning;
      - En langærmet trøje;

    Skoene

    Hvis du ved købet af din cykel besluttede at montere automatiske pedaler på den, skal du også investere i et godt par sko - tilpasset den valgte model af kiler (landevejs- eller mountainbike) - som kan følge dig i flere år.

    Hvis du har valgt road wedges, skal du kontrollere, at dine sko er kompatible med en 3-punktsbinding. Disse sko er lettere, men generelt stivere, hvilket gør det vanskeligt at gå. Dette er et kriterium, som du skal tage hensyn til, når du foretager dit køb.

    Hvis du kører på Mountainbike eller ønsker at øge komforten på din landevejscykel, har du sandsynligvis valgt SPD klamper med en 2-punkts binding. Så skal du se på mountainbikesko eller tjekke, om de vejsko, du har valgt, også passer til SPD-klamper (det gør ikke alle modeller).

    Finalt skal du ikke glemme at tage et par cykelvenlige sokker med i dine sko, som holder dine fødder tørre under alle omstændigheder. Om vinteren vil et par termosokker og skoovertræk også holde dine fødder varme under træningen.

    Helme og beskyttelsesbriller

    Hovedskader er den hyppigste dødsårsag blandt cyklister. Derfor mener vi, at det er vigtigt at beskytte den ved at tage en hjelm på hver eneste tur, du tager ... selv om hjelme i Frankrig kun er obligatoriske indtil 12-årsalderen.

    Vi anbefaler også, at du kører med cykelbriller for at beskytte dine øjne mod eventuelle projektioner (støv, pollen, grus osv.).

    Kærlighed

    Ligesom at have en hjelm er det et must at have et par handsker på, når du cykler. Hænderne er nemlig ofte de mest udsatte i tilfælde af et fald: det er derfor nødvendigt at tænke på at beskytte dem effektivt ved at bære handsker, som ikke har de samme egenskaber, alt efter om de er beregnet til landevejscykling eller mountainbike.

    Hvis det drejer sig om landevejscykling, skal handskerne bæres sammen med en hjelm

    På landevejscykling vil du søge efter tyndere handsker for at få et bedre greb om styret.
    På mountainbike vil handskerne generelt være forstærkede for at begrænse vibrationer og beskytte dig effektivt i tilfælde af et fald.

    I nogle mountainbikediscipliner som enduro eller downhill er det nødvendigt at bære lange handsker uanset årstiden.
    Ved cykling på landevej eller landevej kan du ty til lette og velventilerede vanter om sommeren, der er mere eller mindre forstærkede i håndfladerne, alt efter din træning.

    Om vinteren skal du vælge lange handsker, der er mere eller mindre varme, alt efter udetemperaturen, for ikke at få kolde ekstremiteter. Og for de mest fryseplagede er der endda opvarmede handsker.

    Mænd, hvis du har fulgt denne lille guide, er du nu klar til at sluge kilometerne sikkert med det perfekte cykeltøj. Så hav en god tur.

    BESTSELLER LIGE NU

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic