Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du dit cykeltøj om vinteren?

Drømmer du om at komme op på cyklen, men det er iskoldt udenfor? Lad ikke vinteren dæmpe din lyst! En mountainbike- eller biltur kan være en rigtig god oplevelse, selv når termometeret viser nul grader. Hemmeligheden ligger i cyklistens udstyr. Ved at kombinere tekniske tekstiler, der kombinerer åndbarhed og varmeisolering, vil du kunne klare kulden i flere timer. Så hvordan vælger du dit cykeltøj i den kolde årstid? Find vores tips til, hvordan du vælger dit vintercykeltøj lige nu.

Hvad er målene for vintercykeltøj?

Hvad enten du er mountainbiker, landevejscyklist eller glad for cykelture, kræver cykling om vinteren det rette udstyr. Ellers risikerer du at fryse på sadlen og ikke have nogen glæde af at træde i pedalerne... Så lad os se, hvordan du skal klæde dig på for at undgå, at din tur bliver et mareridt.
Dit vintertøj skal opfylde 3 hovedmål:
beskytter mod kulde: lave temperaturer medfører varmetab, som dit cykeltøj skal kompensere for;
beskytter mod fugt: den sved, som kroppen producerer under anstrengelse, skal transporteres væk af dit cykeltøj;
beskytter mod dårligt vejr i tilfælde af vind eller byger eller endda let snefald.

Hvad cykeltøj til at klæde din overkrop på om vinteren

Det 3-lags koncept

Dette er DEN gyldne regel, du skal følge, når du cykler om vinteren uden at fryse!"
Konceptet er enkelt, da det indebærer at lægge tre lag på overkroppen:
et åndbart underlag: cykelundertøj;
et termisk inderste lag: cykeltrøjen;
et beskyttende yderste lag: cykeljakken.
Hvert beklædningsstykke har en meget specifik funktion for at afværge de barske vejrforhold.

1. Den tekniske underbeklædning

Det første lag, der er i direkte kontakt med huden, cykelundertøj giver ultrahurtig transpirationsafledning. Den er fremstillet af et særligt åndbart stof, der leder fugten væk fra tekstilfibrene og holder dig tør. Den høje krave og de lange ærmer hjælper med at regulere kropsvarmen.
En vigtig rolle, så anstrengelse ikke rimer på ubehag!

2. Den langærmede cykeltrøje

Det andet lag til at sætte på brystet er den klassiske cykeltrøje. Hvis den findes i en kortærmet version til sommeren, bæres den med de lange ærmer, når klimaet køler ned.
Dens rolle? Til at holde på den varme, som kroppen producerer. Den er foret med en fleece-membran og har en termisk regulerende funktion, der er vigtig for at holde varmen under hele cykelturen.
Vintercykeltrøjen giver dig en rigtig termisk komfort.

3. Den termiske jakke

Termojakken er cyklistens bedste ven om vinteren, lige efter cyklen! Dette tredje og sidste lag skal beskytte dig mod kulde, men også mod eventuelt dårligt vejr.
Det består af åndbare fibre og en vind- og vandtæt membran for at forhindre luft og regn i at trænge ind i stoffet. En vigtig beklædningsgenstand til cykling om vinteren!

Hvilket cykeltøj til underkroppen om vinteren?

Lange strømpebukser med stropper

Når det er koldt eller endog iskoldt, kan du være fristet til at tage store, fynske cykelbukser på for at hygge dig i dem. Men det er en rigtig dårlig idé: Når du sveder, vil fiberen suge sveden op uden at transportere den væk. Hvis du vil holde dine ben varme og tørre, er løsningen at bære vintertights eller lange shorts. De fleste modeller giver dig mulighed for at træde i pedalerne i koldt vejr, selv når temperaturen er negativ.
Vores Ekoï Pro Gel Gel Memory Comfort Evo tights giver f.eks. effektiv beskyttelse ned til -10 grader takket være deres fleeceforede termofibre.
Nok til at få det bedste ud af december, januar og februar!

Den heldragt til cykling

En anden mulighed er at lægge dit traditionelle outfit med "termojakke + strømpebukser" på hylden og vælge det ultimative cykellook: en heldragt. Denne beklædningsgenstand består af et enkelt stykke og har de samme fordele: åndbarhed, varmeisolering og fleksibilitet.
Cykelbeklædningen, der er vedtaget af mange landevejsryttere, vil give dig komfort, varme og æstetik. Den bæres over teknisk undertøj og om nødvendigt med en termisk jakke.

Hvilket cykeltilbehør til at beskytte dine ekstremiteter mod kulde?

Vinterhandsker til hænderne

Som du måske kan forvente, er sommervanter ikke nok til at ride i koldt vejr. Du har brug for en helhandske, der dækker knoerne og samtidig giver et godt greb om styret. Der findes en række handsker, som giver forskellige grader af beskyttelse afhængigt af klimaet.
Alsidige cykelhandsker af vandafvisende, blødt og åndbart lycra gør det muligt at cykle i temperaturer mellem 5 og 10 grader. Til træning under koldere forhold, ned til 0 grader, skal du vælge et par neoprenhandsker, der bevarer varmen i hænderne.
Lider dine hænder regelmæssigt af kulde på trods af ordentligt vintertøj? Oplev vores opvarmede handsker Ekoï Heat Concept 5. Med sine 3 varmeintensiteter er denne handske ideel til at bekæmpe kulden ned til -20 grader. Et must for cyklister i koldt vejr!

Fodstrømper, sko og skoovertræk

For at cykle om vinteren og beskytte dine fødder mod kulden har du brug for følgende tilbehør:
et par cykelsokker, der er designet til at modstå ekstreme temperaturer;
vintercykelsko til mountainbike, grus eller cyklecross;
termiske og vandtætte skoovertræk eller tåovertræk, som du kan tage på over skoen.

Den termiske hue eller pandebånd

Når du cykler i kulde, er det vigtigt at dække dine ører, som er følsomme organer. For at gøre dette skal du udstyre dig selv med et termisk pandebånd: det vil give en fremragende isolering og forhindre dig i at overophede.
Hvis temperaturerne virkelig er for lave, er en hue under hjelmen løsningen. Den omslutter dit hoved for at beskytte det fuldstændigt og glider nemt ind under hjelmen takket være det tynde stof.
Det sidste tilbehør, som cyklister foretrækker midt på sæsonen og om vinteren: nakkestemmen. Dette rør holder din hals, hals og nakke fri for ubehagelige træk. Det vil være din bedste allierede på nedkørsler af pas eller i vindstød.
Du har ikke flere undskyldninger for at fortsætte træningen, når det er koldt: iført dette vintercykeltøj er du klar til at køre dejligt varmt.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

© Copyright 2008-2024 - EKOI - Alle rettigheder forbeholdes - © Crédits photos : EKOI - Sitemap - CGV - CGU - Personlige data og cookies - Behandling af cookies - Rekruttering