Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger man en grushjelm?

Cykelhjelmen er en integreret del af rytterens grusudstyr. Men hvordan finder du rundt i de forskellige modeller på markedet? Findes der i øvrigt virkelig en særlig hjelm til denne disciplin? Hvordan finder man den rigtige størrelse og de rigtige indstillinger? Denne komplette guide hjælper dig med at se mere klart, så du kan vælge din grushjelm og køre, mens du er godt beskyttet.

Brug af hjelm: ikke nødvendigvis obligatorisk, men anbefales

Lad os starte med at huske på, at hjelmen er en integreret del af cyklisternes udstyr, også for grusryttere!

Men hvad står der egentlig i loven om det?

I Frankrig er det ikke obligatorisk for voksne at bære cykelhjelm, når de træder i pedalerne. På den anden side skal børn absolut være udstyret med et, hvis de er under 12. Og det gælder også, når de er passagerer. Hjelmen skal naturligvis være fastgjort under hagen. Denne overtrædelse straffes med en fast bøde på 135 euro, som kan stige til 750 euro.

Selv om lovgivningen ikke kræver, at voksne skal bære hjelm, anbefales det stadig stærkt. Det beskytter cyklisten i tilfælde af en ulykke og hjælper med at begrænse risikoen for hjernerystelse og hovedskader.

Vi kan ikke andet end at være bekymrede

Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at tage grushjelmen på, så snart du sætter dig på cyklen. Selv hvis din tur kun varer et par minutter!

Fokus på grushjelmen

Nu går vi til sagens kerne: valg af din fremtidige grushjelm.

Der findes ikke en egentlig grushjelm, selv om der er begyndt at dukke nogle specialiserede modeller op. Det er ikke så underligt: Gravel er først og fremmest en multipurpose bike med fokus på flere anvendelsesmuligheder. Det er derfor logisk, at grushjelmen også er hybrid!

Men hvad er så en grushjelm? Det er en hjelm, der er skræddersyet til din kørsel på grus.

Gravelhjelm-modeller

Du kan enten vælge hjelme til landevejskørsel eller foretrække en mountainbikehjelm. Dette valg afhænger i virkeligheden af din cykelprofil, intensiteten af din træning og din hensigt med brugen.

I hvilke tilfælde bør man foretrække det ene eller det andet til grus?

  • Du vil primært køre på asfaltveje: valget er klart, en profileret vejhjelm er den model, du har brug for. Ventilation og aerodynamik vil således være i fokus.
  • Har du planer om at skifte mellem veje og skovstier på cykling eller vandreture: Vælg en mountainbike-orienteret hjelm med et lille visir og en omsluttende form. Den dækker mere af dit hoved, f.eks. bagsiden af kraniet og siderne af ansigtet, for bedre beskyttelse.
  • Du bruger dit grus til at gå på arbejde: Den urban stil hjelm, der er værdsat af pendlere, er perfekt til at komme rundt i byen på cykel.

Den grusfilosofi ligger i villigheden til at tænke ud af boksen. Hvis du holder dig til det, får du en muligt anvendelig grushjelm til enhver tur: grus, trekking, by. Kort sagt, komfort, lethed og sikkerhed.

For eksempel er Trail Forest-modellen fra Ekoï meget velegnet til brug på grus.

Hjelmens udseende, et spørgsmål om smag

Fabrikanterne konkurrerer med hinanden med cykelhjelme til mænd og kvinder med design, der nogle gange er nøgterne, diskrete og elegante, og andre gange er brogede, prangende og originale.

Når det kommer til stil, er smag og farve unikke for hver enkelt person, så vælg ud fra dine præferencer.

Ønsker du at skille dig ud fra mængden med en grushjelm, der afspejler dit image? Vælg en tilpasset hjelm med dit navn og din yndlingsfarve. Garanteret unik model!

Vil du gerne omfavne gruslooket helt ned til hjelmen? For at efterligne den ægte vare skal du sørge for at tage en kasket på under din cykelhjelm. Det er grusmændenes varemærke!"

En grushjelm, der er skræddersyet til dit hoved

Uanset hvad du foretrækker af design og modeller, skal din hjelm først og fremmest have den rigtige størrelse. Dette er et sikkerhedskriterium af største betydning.

For at finde ud af, hvilken størrelse hjelm du skal vælge, skal du gå frem som følger:

  • måler omkredsen af dit kranie med et blødt målebånd, over øjenbrynene og baghovedet;
  • Se producentens størrelsesguide, der er specifik for det valgte produkt.

Prøv din hjelm på, før du køber den, hvis du har mulighed for det. Ellers skal du vide, at de fleste mærker tilbyder ombytning eller tilbagebetaling, hvis modellen tilfældigvis ikke passer dig. Hvad for at finde den ideelle grushjelm med ro i sindet.

Indstillinger, der skal justeres

En hjelm, der passer, er også en hjelm, der er godt tilpasset. Faktisk er optimal støtte af baghovedet afgørende for at beskytte dig bedst muligt mod eventuelle stød.

Her er trinene til korrekt justering af din grushjelm. Sørg for at følge dem i denne nøjagtige rækkefølge:

    1.Brug knappen på bagsiden af hjelmen til at løsne den så meget som muligt.
    2.Sæt hjelmen på, og stram knappen denne gang, indtil du får en god pasform uden trykpunkter.
    3.Derefter skal du justere sidestropperne, der skal tegne et Y under ørerne.
    4.Juster hageremmen under hagen: der skal være plads til at sætte to fingre ind, hverken mere eller mindre.

Når hjelmen er justeret, må den ikke bevæge sig: hverken når du vipper hovedet frem og tilbage eller til siderne. Den skal følge med dine bevægelser og forblive fast.

Vedligeholdelse af grushjelm

Regelmæssig vedligeholdelse er nødvendig for at få glæde af din hjelm over tid og begrænse dens forringelse. For at passe på den er intet nemmere end at rengøre den med en blød svamp og en smule sæbevand. Glem alt om rengøringsmidler og kemikalier, der kan skade det. Lad det tørre i skyggen, og så er du færdig!"

Hvis dine mosser er gennemvædet af sved og lugter dårligt, kan du vaske dem i maskinen ved højst 30 grader. Du må dog ikke putte dem i tørretumbleren.

Det sidste punkt

Sidst men ikke mindst: opbevar din grushjelm på en måde, så den er forsvarligt sikret, så den ikke falder af ved uagtsomhed. En beskadiget hjelm er en hjelm, der skal smides ud. Vælg et tørt sted uden for solen.

Flyvehjelme har en lang levetid

En grushjelm bør som udgangspunkt fornyes hvert 3. til 5. år. Hvorfor? Simpelthen fordi polystyren mister sin effektivitet over tid. Som hovedkomponent i cykelhjelmen spiller dette materiale en rolle i absorberingen af stød og hjælper med at bevare vores dyrebare hjerne.

For at finde ud af, om polystyren stadig er i god stand, er teknikken at trykke en finger på det. Er materialet stift og tørt? Det er et tegn på, at du skal have en ny grushjelm! En etiket på hjelmens inderside angiver normalt hjelmens fremstillingsdato.

Du bør også rutinemæssigt udskifte din hjelm efter et fald. Selv om det ser harmløst ud, kan en simpel lille revne gøre det forældet. Din hjelm ser ikke beskadiget ud? Men den har mistet sin sammenhængskraft på grund af virkningen. Skift det straks

Du har alle elementer i hånden til at vælge din fremtidige grushjelm. Fortsæt med at klæde dig på fra top til tå ved at finde vores graveltrøje, gravelhandsker og gravelsko tips!

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic